Bostadsrätt

Är igenbyggnation av en dörr en väsentlig förändring av lägenhet?

Läst: 110 gånger · 2 svarsinlägg

2017-03-20
09:09
ÅsaochPä.. Inlägg: 2 Medlem: 2017-03-20
Hej, Vi har en stor lägenhet på 140 kvm med två ingångar från trapphus. Nu har vi byggt igen möjligheten att nå alla rum från en lägenhet genom att bygga igen en innerdörr. Vi trodde inte detta var en väsentlig ombyggnad då detta inte påverkar någon annan i föreningen men styrelsen i bostadsrättsföreningen menar att det är det. Man kräver att vi inkommer med en anmälan om väsentlig förändring av lägenheten samt att vi betalar uppförandet och signerar ett kontrakt som skrivits av föreningen där vi åtar oss att öppna upp denna dörr vid försäljning av lägenheten om den nya lägenhetsinnehavaren så önskar. Så frågan är om detta verkligen är en väsentlig förändring av lägenheten och om styrelsen verkligen kan kräva att vi ska betala ett sådant kontrakt. Vi har inget emot själva uppgiften att ta upp väggen och sätta i en ny dörr om en potentiell köpare så önskar och det har vi skrivit i mail till styrelsen. Tacksam för svar. Vänligen Åsa och Pär
Svara Citera Anmäl
#1
2017-03-21
11:56
Handverkaren Inlägg: 3 Medlem: 2017-03-21
Hej
Hvis det er en ejerlejlighed er der ikke restrektioner om hvad i må lave men jeg kender desværre ikke gælende regler for hvad man må i sverige er det en murstensvæg og er den bærende det er et af de vigtigeste spørgsmål hvis det er en murstensvæg skal de mursten der er over døren afstives så de ikke falder ned samt dørhullet skal skæres ud for ikke at væggene revner og får skader feks hvis man bare begynder at slå på væggen hvor døren skal sættes i normalt er en enkeltstensvæg ikke bærende men man skal altid sikre sig at den ikke er bærende før man går igang.
Vh Handverkaren.

Svara Citera Anmäl
#2
2017-03-21
20:10
ÅsaochPär Inlägg: 2 Medlem: 2017-03-20
Själva väggen är ej bärande utan en enkel aluminiumregel med dubbel gips på vardera sida. Vi har byggt igen dörröppningen genom att hantverkare tagit bort dörren och dörrfodret och därefter satt satt dit en ny extraregel i mitten varefter två lager gips monterats på på vardera sida med avslutande ytskikts fix.
Vänligen Åsa

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare