Lugnt på bostadsmarknaden under sommaren

Det har varit lugnt på bostadsmarknaden under juni, juli och augusti.Det konstateras av Svensk Märklarstatistik. Villapriserna ökade dock med +2 procent medan priserna på bostadsrätter sjönk med -2 procent under tre månader.

Att försäljningen på bostadsmarknaden går ned under sommarmånaderna är normalt. Så var det även sommaren 2016.Trots den lugna sommaren har priserna de senaste tolv månaderna ökat med +9 procent på villor och +7 procent för bostadsrätter.

Även priserna på fritidshus har ökat med +9 procent under de senaste tolv månaderna. I centrala delarna av Stockholm och Malmöområdet står bostadsrättspriserna stilla, medan en liten uppgång kan noteras i Göteborg. Sett per år ökar bostadsrättspriserna fortfarande mest i Malmöområdet med +16 procent.

Villapriset ökar mest i Göteborg

När det gäller villamarknaden är det Stor-Malmö som visar på en liten uppgång på +1 procent den senaste månaden. Stor-Stockholm och Stor-Göteborg står i princip stilla. Sett på årsbasis har priserna på villor ökat allra mest i Göteborg där ökningen ligger på +12 procent, i Malmö med nästan lika mycket, +11 procent, och i Stockholmsområdet med +6 procent.

Läs mer om läget på bostadsmarknaden på Svensk Mäklarstatistiks webbplats.

Senast granskad: 2017-09-07 Informationsansvarig:
Svensk Mäklarstatistik