Bostadsrätt

Innervägg som mäklaren sa var provisorisk var borrad/skruvad i parketten

Läst: 2659 gånger · 1 svarsinlägg

2017-03-28
16:41
Pontus Inlägg: 1 Medlem: 2017-03-28
Hej Köpte en bostadsrätt för 1.5 år sedan. Tidigare ägare byggt en skiljevägg mitt i vardagsrummet som den hade fäst sin tv på. Väggen såg ut att vara spänd mot taket med någon form av teleskopanordning. När jag var på visningen sa mäklarn att väggen gick att ta bort då den var spänd mot taket enligt henne. Nu efter 1.5år så rev jag väggen och upptäcker då att den var fäst med stora bultar rakt ner i ekparketten. Så nu har jag 4 stora hål i golvet som är mitt i vardagsrummet. Kan jag få ersättning för detta från mäklarn eller tidigare ägare?
Svara Citera Anmäl
#1
2017-04-05
15:19
Borättexperten Inlägg: 54 Medlem: 2014-06-17
Enligt min bedömning kan du inte få någon ersättning. Att skiljeväggen på något sätt måste varit fastsatt är ju självklart. Du uppfattade det som att den bara var spänd mellan golv och tak, och mäklaren sa också tydligen något sådant. Men det innebär INTE enligt min mening att man med bestämdhet kan förutsätta att det inte skulle kvarstå någon form av märken eller skador efter att man tar bort väggen. Även om den varit spänd kan märken ha uppkommit, även allvarliga sådana. Eller att andra fastsättningssätt använts. Du borde alltså ha förutsatt, eller räknat med, att någon form av allvarligare skador skulle kvarstå. Därför kan du inte få någon ersättning.

Hade du undersökt saken noga, enligt normal undersökningsplikt, så skulle du ha frågat säljaren, och då fått klart besked.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare