Bostadsrätt

Badrumsrenovering

Läst: 479 gånger · 1 svarsinlägg

2019-03-01
14:36
Lillajag Inlägg: 1 Medlem: 2019-03-01
Hej! Jag har anlitat företag som är certifierade enligt Byggkeramikrådet som ska renovera mitt badrum med kakel och klinker. De vill bygga upp en klack, 8 cm hög och 10 cm bred runt 2 rör som kommer upp ur golvet till radiatorn. Detta är helt enligt branschreglerna. Dessa rör går inte att bygga in i väggen. Nu vägrar föreningen godkänna detta utan kräver att en slits med inspektionslucka ska göras. Men en inspektionslucka är till om man vill dölja rör eller har kopplingar som inte får byggas in utan att kunna inspekteras. Jag vill inte bygga in mina rör eller ballofixer utan vill ha denna klack gjuten. Kan verkligen föreningen neka till detta då det är enligt branschreglerna? Hur går jag vidare med detta. Har varit i kontakt med 3 andra entreprenörer som också gjuter klackar helt enligt branschregler.
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2019-03-03 10:00]
Svara Citera Anmäl
#1
2019-03-03
10:00
Collin Inlägg: 404 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Hej,
Som du säkert vet måste man enligt lagen ansöka hos föreningen om tillstånd innan man gör ingrepp i bärande konstruktioner, drar om vatten- och elledningar m.m. eller göra andra “väsentliga förändringar” i lägenheten.
Bostadsrättslagen och föreningens stadgarna styr även "hur mycket du får du ändra/ göra" och vem som ansvarar för vad. Det är enligt min kännedom tämligen vanligt att stadgarna brukar reglera sådana saker som ändringar av rör, avlopp och liknande. Det handlar som jag ser det, och förstår din fråga om en gränsdragning om hur mycket föreningen får bestämma/reglera och vad man som bostadsrättsinnehavare får göra/bestämma själv. Tyvärr är det inte alltid helt lätt att tolka/veta och att dra denna gräns. Hoppas att nedan hjälper till att komma vidare.

Läs gärna mer i nedan inlägg ifrån forumet:

https://www.omboende.se/sv/Forum1/Forum1/Renovera/?TopicID=2163

Läs gärna mer även under denna länk, som går till Bostadsrätterna: http://www.bostadsratterna.se/allt-om-bostadsratt/artiklar/stall-ratt-krav

[Innehållet redigerades senast 2019-03-03 10:08]

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare