Bostadsrätt

Bostadsrätt med barn

Läst: 31769 gånger · 4 svarsinlägg

2009-01-11
11:28
elikar Inlägg: 22 Medlem: 2008-12-09 - Kontot är avslutat
Det verkar som om alla med barn köper villa just nu. Är det det endra rätta när man har barn? Mår barn dåligt av att bo i bostadsrätt? / Familjen som gillar lägenhet
Svara Citera Anmäl
#1
2009-01-13
10:59
mamma-s Inlägg: 2 Medlem: 2009-01-13
Det finns många barnfamiljer som bor i lägenhet också. Vad som är bäst för varje enskild familj beror dennas prioriteringar och intressen. Ni måste själva bedöma vad som passar er bäst, och vad ni än väljer så blir det nog jättebra för era barn.

Svara Citera Anmäl
#2
2009-01-14
12:40
svendufva Inlägg: 3 Medlem: 2009-01-07
Det här med barn i lägenhet känns som en ganska väl debatterad angelägenhet. Mitt intryck är att åsikten färgas av hur man själv växt upp. Vi bor mitt i stan i lägenhet med 3 barn, och jag tycker att det fungerar kalas – jag skulle inte kunna tänka mig att ta den logistik det innebär att bo i villa.
De största nackdelarna jag ser med att bo i lägenhet är att det begränsar barnens rörelsefrihet, framförallt mellan 4-8 då de i ett villaområde kan röra sig mera fritt. I gengäld blir deras frihet större efter 8-9 år då de kan ta sig fram kollektivt, utan att vara beroende av att mamma och pappa kör. Det ställer också högre krav på gemensamma initiativ under helger eftersom de inte har någon trädgård att leka ut i – på gott och ont. Beroende på grannar kan det också vara en utmaning med att barn väsnas ganska mycket...
På plussidan överväger all tid som sparas på kortare transporter – tid som istället kan läggas på barnen. Stan erbjuder dessutom mycket att göra för de små, med museer, bibliotek mm.
Summasummarum beror det förstås på era prioriteringar, men jag tycker att det är lite konstigt att folk som skall ha barn omedelbart flyttar till villa. Framförallt när barnen är riktigt små ser jag egentligen bara fördelar med att prioritera att bo lite mera trångt centralt framför i villa med egen trädgård.
SVD hade an ganska bra artikelserie i höstas om barn i stan – titta på Svara Citera
Anmäl
#3
2009-01-14
13:13
elikar Inlägg: 22 Medlem: 2008-12-09 - Kontot är avslutat
Det är just det där med logistiken som jag funderar mycket på. Nu bor vi centralt med cykelavstånd till jobb och dagis. Vi kommer aldrig ha råd att köpa en villa i de centrala delarna och därför kommer också mycket av tiden att läggas på jobbiga transporter om vi flyttar till villa. Men sedan är det ju det friheten man saknar. Vore så skönt för både oss och barn om man bara kunde öppna dörren och släppa ut barnet för lek på tomten. Nu måste varje "utgång" organiseras vilket kan vara ganska jobbigt. Tack för tips om artikelserien, ska läsa den!

Svara Citera Anmäl
#4
2009-01-16
13:50
svendufva Inlägg: 3 Medlem: 2009-01-07
Man kan se kravet på organiserad "utgång" som ett bra incitiament att göra saker med sina barn. :-)

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare