Bostadsrätt

Diskmaskinen läcker!

Läst: 36805 gånger · 5 svarsinlägg

2009-02-20
14:46
Nilsson Inlägg: 19 Medlem: 2009-02-19
Hej! Jag har precis köpt ett litet radhus utanför Lund som är en bostadsrätt. Jag har nu upptäckt att diskmaskinen har läckt och vatten har runnit ut på golvet under maskinen. Jag ringde försäkringsbolaget och de sa att de ska skicka ut en kille och titta på detta. Vad jag själv kan se så ser det inte jättebra ut och jag tror att det har gått ner i golvet. Jag tog över radhuset nu vid månadsskiftet januari/februari och vet inte hur länge vattenläckan har varit där. Vad ska jag tänka på när killen från försäkringsbolaget kommer och tittar? Kan jag kontakta den gamla ägaren, för läckan måste enligt min mening varit där ett bra tag!
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2009-03-03 09:42]
Svara Citera Anmäl
#1
2009-02-23
17:38
TomB Inlägg: 5 Medlem: 2009-01-29
Det här måste väl betraktas som ett dolt fel. Man kan ju inte vid besiktningen sätta igång alla masikiner. Hur skulle det se ut om man skulle både tvätta och diska vid första rundvandring. Kolla med försäkringskillen. Dom brukar vara duktiga. Om du däremot lätt kan se på golvet att det varit läcka tidigare, då är det nog tveksamt om du kan "gå på" tidigare bostadsrättsägare. Ibland finns det kvar gamla reparationsfonder i Bostadsrättsföreningen. Sådan skulle finnas enligt tidigare regler, men är nu borttaget. Kolla med Styrelsen/ordföranden i föreningen.

Svara Citera Anmäl
#2
2009-02-25
13:03
Nilsson Inlägg: 19 Medlem: 2009-02-19
Hej! Tack TomB för ett bra svar. Nu har killen från försäkringsbolaget varit och tittat på golvet och diskmaskinen. Han säger att det är svårt att få det som ett dolt fel, och att det troligast är svårt att säga när läckan har uppkommit. Han tycker att det rä lika bra att jag betalar min självrisk så kommer de att åtgärda problemet som har uppstått. Bland annat måste avfuktare sättas in och nytt golv måste läggas. Jag har fått några dagar på mig att tänka över hur jag vill göra. Är det någon som har några bra tips!?  

Svara Citera Anmäl
#3
2009-02-25
20:51
Nisse Räv Inlägg: 17 Medlem: 2009-01-14
Det låter lite knepigt, det där. Jag kan nog hålla med att det är tveksamt om detta är ett dolt fel, det kan i och för sig bero på hur läckaget ser ut och hur diskmaskinen är monterad. Lite försiktigt kan man väl säga att Försäkringsbolagen inte betalar ut i onödan, så jag håller inte riktigt med om att det inte skulle kunna gå att säga hur länge läckan varit där. Du har ju bara bott där några veckor, man borde ganska enkelt kunna se om läckan är äldre än så, t.ex. kalkavlagringar från läckan, hur djupt/mycket vattnet spridit sig etc. Om det finns en konsumentvägledare i din kommun så kan du ju kolla med denne för att få en åsikt om dolt fel. När det gäller åldern på läckan beror det på hur du tycker att du själv kan bedöma det och/eller om du har möjlighet till att be någon snickare kolla på det för att få en åsikt. Det beror på hur mycket tid/pengar du vill lägga ned. Ja gtycker gott att du i vilket fall som helst kan ta en koll igen på diskmaskin och läcka och fundera på vad som eventuellt är tecken på att läckan är äldre än en månad. Dessa iakttagelser kan du sedan använda mot skaderegleraren. Lycka till! / Nisse 

Svara Citera Anmäl
#4
2009-02-27
08:57
Nilsson Inlägg: 19 Medlem: 2009-02-19
Hej! Jag har tagit kontakt med en konsumentvägledare och de ska hjälpa mig. Även försäkringsbolaget är till stor hjälp! Tack!

Svara Citera Anmäl
#5
2009-03-03
09:41
Moderator Inlägg: 39 Medlem: 2009-01-16
Moderator
Hej! I vår artikel Renovera din bostad hittar du länkar till sakkunniga inom olika områden. Hälsningar OmBoendes Moderator

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare