Bostadsrätt

Nyproducerad lägenhet med fel...

Läst: 23352 gånger · 2 svarsinlägg

2009-12-23
22:48
ziirej Inlägg: 1 Medlem: 2009-12-23
Någon som vet hur man går till väga vid dåligt utförda arbeten. I Maj-08 köpte vi en nyproducerad lgh och i badrummet sitter en blandare med cc-mått 150mm monterad på ett cc-mått som är 164mm och som diffar 10 mm i höjd med dubbla excentrar. Vid en ombesiktning konstaterades av besiktningsman att detta var felaktigt utfört och togs upp i protokollet. PEAB/HSB villej åtgärda detta därför att kostnaden blir för dyr då tätskikt ej får skarvas varvid hela badrummet måste göras om. Ytterligare en oberoende besiktningsman anlitades som värderade detta till 5000 kr. Erbjudandet om ersättning från PEAB/HSB går ut vid årsskiftet. Vid en framtida försäljning kan vi ju bli ålagda att själva åtgärda felet eller dra av på priset och då räcker ju inte 5000 kr speciellt långt. Föreningen har drivit detta utan någon framgång. Jag har visat upp foton för 6 olika vvs-leverantörer och alla har sagt att det är helt oacceptabelt. Även platschefer på JM, SKANSKA och Einar Mattsson har samma uppfattning. Tänkte driva ärendet vidare men då missar jag ersättningen om 5000 kr. Vill mycket hellre ha ett godkänt utfört arbete. Någon som vet vart man vänder sig?.
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2009-12-30 10:08]
Svara Citera Anmäl
#1
2009-12-29
14:58
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
Om ni vid en framtida försäljning är tydliga och visar köparen på den felaktigt utförda installationen kan en framtida köpare inte hävda att det är ett dolt fel som ni skall ersätta. Eftersom den felaktiga installationen syns är dessutom det en orsak till att det aldrig kan kallas för ett dolt fel. Dolda fel är ju sådana som inte syns. Om fackmannamässig besiktning värderat felet till 5000 kronor är det förmodligen svårt för er att hävda att felet är värt mer utan då får frågan drivas vidare av er i tingsrätten. Besiktningsprotokollet kan ni dessutom visa upp vid en framtida försäljning.

Svara Citera Anmäl
#2
2009-12-30
10:08
Collin Inlägg: 405 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Detta är en komplicerad fråga som det tyvärr inte går att ge några direkta konkreta svar på i detta forum "som du säkert förstår av frågans karaktär". Det finns olika vägar att gå, som du redan varit inne på. Först & främst behöver du besluta om du ska godta 5000 kronor eller driva ärendet vidare och i så fall hur?  Ska du driva frågan själv, kan föreningen driva frågan eller kan ni bostadsrättsinnehavare, om flera har detta fel driva frågan gemensamt mm? Om du/ni/föreningen ska gå vidare kan det vara en bra idé att anlita ombud när det gäller sådana här frågor. Det finns en hel del frågor som kan vara aktuella att ställa, tillexempel. Är det fler badrum som har blandare monterat på detta sätt eller är det bara ditt badrum? Köpte ni av föreningen direkt eller av en privatperson? Visste du om detta fel innan köp? När gjordes ombesiktningen och av vem och varför? Har ni kollat upp detta fel med försäkringsbolaget, om det tex skulle "hända något i badrummet gäller försäkringen" Vad säger normer för våtutrymme om detta fel? osv. Läs mer om vart man kan vända sig på ARN, Allmänna reklamationsnämnden och Tingsrätten på Du kan även vända dig till konsumentvägledningen i din kommun, om det finns någon, det finns inte i alla kommuner för att få lite muntliga råd, du kan söka kontaktupgifter på Svara Citera
Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare