Bostadsrätt

Stambyte-Får det verkligen gå till så här?

Läst: 20438 gånger · 2 svarsinlägg

2012-05-04
18:29
heavyhal.. Inlägg: 2 Medlem: 2012-05-04
Efter en kortare tids bortavaro p.g.a. stambytet, blev jag helt bestört när jag tittade in i badrummet. Det var helt omdisponerat! Varken golvbrunn, wc eller tvättställets anlutningar var på samma plats som de varit tidigare! Badrummet var färdigkaklat och golvklinkers lagt men inget mera var gjort så jag uppmanade entreprenören att avbryta tills jag hade talat med styrelsen. Allt är gjort enligt nya ritningar, så entreprenören har inte gjort fel. Problemet är att jag inte fått någon som helst information om omdisponeringen i förväg. Jag känner mig helt överkörd. Kan jag kräva att det hela görs om? Vart vänder jag mig i så fall? Ordföranden ger mig bara en massa byggtekniska orsaker till det hela, men måste man inte informera de boende i såna här fall? Mycket tacksam för svar!
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2012-05-07 13:39]
Svara Citera Anmäl
#1
2012-05-07
13:39
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
Ansvar för stambytet är föreningens, men normalt sett är det du själv som ansvarar för att återställa det som tillhör det inre underhållet. Vill föreningen ta på sig ett större underhållsansvar så kan de inte göra det mot din vilja. För ett större underhållsansvar än vad föreningen normalt sett har enligt stadgarna, kan det krävas stadgeändringar.
Kommer du inte överens med föreningen hur problemet skall lösas kan du antingen försöka få en medling genom hyresnämndens försorg, om föreningen godtar det, http://www.hyresnamnden.se/Fragor-och-svar/Bostadsratt_ny/Hyresnamndens-roll/
eller låta bostadsrättsnämnden pröva ärendet http://www.bostadsrattsnamnden.se/.

Svara Citera Anmäl
#2
2012-05-21
19:25
heavyhallis Inlägg: 2 Medlem: 2012-05-04
Det har nu visat sig att detta inte har varit sanktionerat av brf styrelsen på något sätt. Totalentreprenören har gjort detta på helt eget bevåg. Dom har inte tagit kontakt med oss och presenterat förslagsritningar i förväg. Dessa har kommit fram i de andra lägenheterna efter att jag har bråkat. Där har också omdisponeringar gjorts, men då har de boende hunnit ha åsikter, som också har efterföljts av entreprenören. Det är således ingen tvist med föreningen utan med entreprenören, trots att beställningen ursprungligen är gjord av föreningens styrelse. Är Bostadsrättsnämnden eller ARN rätt väg att gå?
F.ö: måste inte ritningarna vara attesterade av någon, även vid en totalentreprenad?

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare