Bostadsrätt

Felaktigt genomförd renovering då golvbrunn ej bytts

Läst: 16002 gånger · 1 svarsinlägg

2012-05-22
22:00
Pjodd Inlägg: 1 Medlem: 2012-05-22
skall sälja min bostadsrätt och då vi på köparnas uppmaning gjort en besiktning upptäcktes att golvbrunnen inte byttes vid en renovering 2006 (är kvar från stambytet 1977). Det var ägaren som vi köpte av som gjorde renoveringen och det finns ingen bra dokumentation att gå tillbaka till, verkar som att det är gjort åtminstone delvis svart. Kan jag om kräva den föregående ägaren på ersättning för att rätta till felet då det inte är gjort enligt den praxis som fanns 2006? Vems ansvar är det i efterhand att en renovering är utförd enligt gällande regler? Kan jag hävda dolt fel i detta fall? Uppskattar all hjälp hur jag bör agera i denna fråga. Troligen kommer vi att behöva gå ner i pris alternativt hitta en ny köpare efter detta, alternativt betala för att rätta till felet, men vad jag förstått kommer det bli svårt utan att göra om hela badrummet.
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2012-05-24 21:08]
Svara Citera Anmäl
#1
2012-05-24
21:08
Collin Inlägg: 404 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Har du i samband med köpet fått information, en utfästelse från säljaren om att golvbrunnen ska vara utbytt i samband med renovering och det sedan visar sig att den inte är det har man som köpare möjlighet att vända sig till säljaren och rikta ekonomisk ersättning(skadestånd) för detta inom en viss tidsgräns.

För att ett fel skall vara dolt skall tre kriterier, enligt nedan vara uppfyllda och även här måste man reklamera till säljaren inom en viss tidsgräns.
• felet måste ha funnits vid köptillfället
• felet ska inte ha varit upptäckbart
• felet ska inte ha varit förväntat
Läs mer på:http://www.omboende.se/sv/Kopa1/Kopa-bostadsratt-/Dolda-fel/

Att tänka på i denna fråga är också är att man som köpare har en mycket långtgående undersökningsplikt i samband med köp av bostadsrätt, du kan läsa mer på: http://www.omboende.se/sv/Kopa1/Kopa-bostadsratt-/Undersokningsplikt-och-besiktning/


[Innehållet redigerades senast 2012-05-25 07:18]

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare