Bostadsrätt

Ledningsdragning i kök

Läst: 15136 gånger · 1 svarsinlägg

2012-10-18
09:44
VVSaren Inlägg: 2 Medlem: 2012-10-18
Hej! Jag utför en renovering i min bostadsrätt. Befintlig avloppsledning avslutas 100mm ovan golv, avloppledning för diskho ansluts därefter. Befintlig väggmonterad tappvattenledning avslutas 600mm ovan golv, tappvattenledning för diskho ansluts därefter. Styrelsen i föreningen är oroliga för dels ledningsfrågan och värmetillförseln i köket och hänvisar till: "Bostadsrättslag (1991:614) 7 kap. Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter Hur bostadsrättshavaren får använda lägenheten 7 § Bostadsrättshavaren får inte utan styrelsens tillstånd i lägenheten utföra åtgärd som innefattar 2. ändring av befintliga ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten, eller Styrelsen får inte vägra att medge tillstånd till en åtgärd som avses i första stycket om inte åtgärden är till påtaglig skada eller olägenhet för föreningen." Värmetillförelsen säkras genom att ha ventiler i sockel och i bänkskiva, luften kan cirkulera. Bänkskåp lämmnas med öppen rygg, så att inspektion av radiator kan göras och även luftas. Har fått yttrande från en besiktningsman som kolla på ritningen och gett sitt godkännande, föreningen tyckte inte detta var acceptabelt och tog dit en egen besiktningsman, protokoll har inte inkommit. Renoveringen skall utföras fackmannamässigt och uppfylla gällande krav på läckageindikering, (BBR, Vattensäkra kök, försäkringsvillkor). Kan jag gå vidare i min renovering? Vilken paragraf kan styrelsen använda emot mig, för jag och mina kollegor i VVS-branchen tycker inte den aktuella hänvisningen gäller. MVH Arga Snickarn ;)
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2012-10-29 13:09]
Svara Citera Anmäl
#1
2012-10-29
13:09
Collin Inlägg: 405 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Enligt min mening bör du erhålla ett skriftligt godkännande på dina renoveringsplaner från föreningen innan du går vidare med din renovering.

Om du som bostadsrättsinnehavare är i tvist med bostadsrättsföreningen kan hyresnämnden medla i vissa frågor, läs mer på: http://www.omboende.se/sv/Aga1/Bostadsratt/Problem-med-foreningen/

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare