Bostadsrätt

Stambyte som inte blir av

Läst: 2817 gånger · 1 svarsinlägg

2016-10-20
09:21
Mathilda.. Inlägg: 1 Medlem: 2016-10-20
Jag köpte en bostadsrätt förra året.I samband med försäljningen angavs i prospektet att lägenhetens kök skulle stamrenoveras. Nu när det gått ett tag verkar styrelsen ha svängt och pratar numera endast om att renovera badrum. Kan jag vända mig till någon, tex mäklaren, för att få hjälp med vad som gäller? Kan jag kräva att föreningen stambyter köket när det nu utlovats tidigare?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2016-10-21 17:48]
Svara Citera Anmäl
#1
2016-10-21
17:48
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
Om du köpt lägenheten av en mäklare och mäklaren utan att inhämta uppgifter från säljare eller förening skrivit att lägenhetens kök ska stamrenoveras skulle du kunna rikta dina eventuella anspråk gentemot mäklaren, om det uteblivna stambytet i köket orsakar dig en skada. Ett rimligt krav skulle kunna vara mellanskillnaden på värdet av en lägenhet med ett stambytt kök i förhållande till en lägenhet som inte är det.
Om styrelsen eller föreningen genom ett stämmobeslut bestämt att köken ska stambytas har jag svårt att se att de utan särskilda skäl kan frånträda det beslutet. Föreningen har ju en skylighet att sköta underhållet av fastigheten och krävs det att man stambyter eller relinar för att uppfylla sin underhållsskyldighet för fastigheten så måste man också göra det. Normalt sett har förening en skyldighet att återställa lägenheten efter stambytet. Det är dock inte helt klart till vilken standard återställande ska ske. För det inre underhållet har ju du som bostadsrättshavare en underhållsskyldighet. Börja med att noga läsa vad som faktiskt har utlovats i prospektet och försök att få reda på vad som faktiskt har beslutats gällande stambytet.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare