Bostadsrätt

Köksfläkt felmonterad

Läst: 1182 gånger · 1 svarsinlägg

2016-12-28
03:10
pamuven Inlägg: 1 Medlem: 2016-12-28
Dottern köpte en bostadsrätt i början av det här året. För ett par månader sen fick hon veta av styrelsen att tidigare ägare monterat köksfläkten fel så att dotterns stekos kommer in till en annan boende. Före jul fick hon beskedet att det ska vara åtgärdat i mitten av februari 2017. Hur ska hon nu göra? Ska hon verkligen betala kalaset om det kommer en montör hem och fixar till fläkten?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2017-01-09 14:09]
Svara Citera Anmäl
#1
2017-01-09
14:09
Collin Inlägg: 368 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Hej
Om det är den tidigare ägaren, som din dotter köpte bostadsrätten av och som gjort denna felmontering av fläkten är mitt förslag att din dotter provar att kontakta denne och provar att yrka på åtgärdande av fel alternativt ekonomisk ersättning för vad det kostar att åtgärda felet. Förutsatt att ni inte fått information om att detta fel fanns före köp i tex frågelista eller på annat sätt. Eller rom det tex hade gått att upptäcka vid en av köparen noggrann undersökning. Men om ni anser att ni inte kunnat upptäcka felet och inte fått info om det skulle din dotter kunna prova mitt råd enligt ovan. Är det en mäklare inblandad i överlåtelsen kan ni även vända er till denne för mer information.

Vidare i detta föreslår jag att din dotter även kontrollera vem som har underhållsansvaret FÖR JUST DEN HÄR TYPEN AV FEL SOM ÄR MED FLÄKTEN genom att titta vad just denna bostadsrättsförenings stadgar säger. Beroende på vad det är för typ av fel kan det vara uppdelat mellan bostadsrättsinnehavaren eller föreningen vem som bär ansvaret. Om det tex rör sig om ”ventilationskanaler som föreningen försett lägenheten med samt även för spiskåpa/köksfläkt som utgör del av husets ventilation” är det troligt att föreningen bär ansvaret.

I detta sammanhang kan det även vara aktuellt att påpeka att en bostadsrättsinnehavare inte, utan tillstånd av föreningen ska byta ut en köksfläkt som utgör en del av husets ventilation.

[Innehållet redigerades senast 2017-01-09 14:17]

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare