Bostadsrätt

Tvätt och Hiss

Läst: 3054 gånger · 2 svarsinlägg

2017-03-09
14:00
Parv Inlägg: 2 Medlem: 2017-03-09
Hej! Vi flyttade precis in i en ny lägenhet och upptäcker att vi bor precis ovanför en tvättstuga. Varje gång centrifugen går igång vibrerar hela golvet, det blir inte så mycket oljud från det förutom en mycket jobbig känsla och att man själv vibrerar. Samma sak gäller hissen, går förbi vår lgh i huset och den låter ganska mycket genom den väldigt tjocka betongväggen den ligger bakom. Kan jag på något vis klaga på detta som en dolt fel, få ersättning eller är föreningen tvungen att åtgärda dessa fel. Tacksam för alla svar då jag inte kan någonting om detta. Tack på förhand.
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2017-03-14 11:58]
Svara Citera Anmäl
#1
2017-03-14
11:58
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
Hej
En bostad ska vara fullt brukbar för det den ska användas till. Brister kan t ex vara störningar från andra lägenheter eller gemensamma utrymmen. Det är styrelsen som ansvarar för att boendemiljön är god.

När man bedömer vad som måste accepteras får man söka stöd i den allmänna uppfattningen om vilka störningar den som bor i ett flerfamiljshus ska behöva tåla. Det är normalt att det förekommer vissa lindriga störningar som kan inverka menligt på hälsan men som ändå måste accepteras. Sen finns det störningar som försämrar bostadsmiljön. Även här blir den allmänna uppfattningen vad en boende måste tåla av betydelse. Störningar får dock aldrig medföra att en boende i den miljön inte kan fungera på vanligt sätt.
Ni bör noga dokumentera störningarna och anmäla störningarna till styrelsen. De är skyldiga att undersöka störningen och om ljudnivån eller störningen bryter mot vad som är en allmänt acceptabel nivå är de skyldiga att göra något åt det. Om de inte gör det kan ni antingen kontakta miljöförvaltningen i er kommun som också har ett ansvar för en god boendemiljö eller göra en anmälan till hyresnämnden.
I vissa fall kan de fatta beslut om åtgärd men i alla fall hjälpa till med medling, under förutsättning att din förening går med på det.

Svara Citera Anmäl
#2
2017-03-20
20:19
Parv Inlägg: 2 Medlem: 2017-03-09
Tack så hemskt mycket för svar!

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare