Bostadsrätt

Om installation av utrustning på vår terrass utan att informera oss

Läst: 2515 gånger · 1 svarsinlägg

2017-03-27
14:04
andersha.. Inlägg: 1 Medlem: 2017-03-27
Vi bor överst och har en terrass. När vi kom hem efter en semesterresa satt en elinstallation på insidan av terrassens yttermur. En värmeslinga för att undvika bildandet av istappar i stuprör. Det var mycket fult och satt mitt på muren. Först meddelade styrelsen att den måste sitta där. När vi påpekat att det måste den inte alls ringde elektrikern en dag och bad om tillträde för att flytta dosa och transformator. Styrelsen hörde inte av sig. Elektrikern flyttade installationen och lagade provisoriskt de stora hål som blivit i putsen. När vi ville muren skulle återställas i ursprungligt skick sa styrelsen nej. Terrassen är en särskild del av bostaden och vi skall endast sköta renhållning, snöskottning samt tillse att vattenavrinningen inte täpps till. Kan vi kräva att föreningen återställer muren i ursprungligt skick eller måste vi acceptera en provisorisk lagning?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2017-04-04 14:40]
Svara Citera Anmäl
#1
2017-04-04
14:40
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
Om terrassmuren räknas som en del av fasaden så är den föreninges och omfattas av föreningens underhållsansvar. Om terrassen inte formellt är upplåten till er kan ni ändå ha ett ansvar för t ex renhållningen, men den är fortfarande föreningens. Så kolla i era upplåtelsepapper vad som står beträffande terrassen.
Så länge den provisoriska lagningen inte utgör någon risk för skada på fasaden eller annan del av fastigheten kan jag inte se att ni skulle kunna kräva att den provisoriska lagningen åtgärdas.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare