Bostadsrätt

Frånluftsventil bakom vinkelvägg går ej rengöra = dolt fel?

Läst: 753 gånger · 1 svarsinlägg

2017-05-10
13:06
Niklas Inlägg: 1 Medlem: 2017-05-10
Hej, Jag köpte en bostadsrätt för två månader sedan som precis haft OVK-besiktning. I denna framkom det att det var omöjligt att rengöra frånluftsventilationen i köket. Tidigare ägare har satt upp en vinkelvägg som täcker det hörn där ventilationskanalen sitter. Hon har dock gjort små hål överst på väggen för ventilationens skull. Så man kan säga att ventilationen fungerar men är omöjlig att rengöra. Är detta något som jag som köpare skulle ha upptäckt? Det var på visningen inte möjligt att se huruvida det satt ett ventilationsdon bakom väggen och de små hålen hon har gjort högst upp sitter på 2,7 meters höjd ovan köksbänk och skåp och kräver såväl stege som akrobatik för att kunna se igenom. Jag har tills vecka 21 på mig att lösa problemet, vilket innebär att jag måste såga upp en del av väggen. Kan jag hävda dolt fel i denna situation?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2017-05-12 15:48]
Svara Citera Anmäl
#1
2017-05-12
15:48
Collin Inlägg: 368 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Hej!

Utifrån ditt inlägg så tolkar jag det som om att du vid köpet hade kännedom om att det var "omöjligt att rengör". Om det stämmer kan det inte betraktas som ett dolt fel.

Du kan läsa mer om vad som krävs för att det skall vara ett dolt fel i en BR under denna länk: http://www.omboende.se/sv/Kopa1/Kopa-bostadsratt-/Dolda-fel/

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare