Bostadsrätt

Vår styrelsen har blivit maktfullkomlig - hjälp!

Läst: 972 gånger · 2 svarsinlägg

2017-06-01
14:01
Nillan Inlägg: 1 Medlem: 2017-06-01
Vår styrelse kör över bostadsrättsinnehavaren och verkar har missuppfattat sin roll - att finnas till för medlemmarna i bostadsrättsföreningen. Valberedningen styrs av ordförandens man och dessa två styr med järnhand villka motioner som ska tas upp på årsstämman och villka som ska väljas in i styrelsen. Styrlesen har dessvärre blivit maktfullkomlig och mobbar ut ledamöter eller hotar med att föreslå dessa som suppelanter om de inte röstar som de vill att man ska rösta. De vägrar visa Underhållsplanen för någon i styrelsen och skyller på att den inte är klar. Mina frågor är som följer: Kan man på årsstämman kräva: -Omröstning av motioner som läämnats in inför årsstämman men som styrelsen i förväg röstat ner och avslagit? -Att styrelsen gör Underhållsplanen tillgänglig för alla medlemmar på webben eller anslagstavlan? Mvh, Nillan
Svara Citera Anmäl
#1
2017-07-13
00:16
Jonte_1953 Inlägg: 48 Medlem: 2009-01-22
Styrelsen får inte bestämma vilka motioner som ska tas upp på stämman. Dom måste redovisa ALLA motioner som inkommit.
Styrelsen kan inte heller välja vilka som ska väljas till styrelse. Det gör medlemmarna på stämman. Valberedningen presenterar ett förslag till ny styrelse på stämman. Sen kan det komma andra förslag på ny styrelse från medlemmarna på stämman.
Underhållsplanen upprättas solidariskt av styrelsen eventuellt med extern hjälp. Om en ledamot i styrelsen inte får ta del av den ska man åt minstone reservera sig från beslutet om att anta underhållsplanen i styrelseprotokollet. Annars kan man bli ansvarig för innehållet utan att få tagit del av det. Mitt förslag är att komma med ett alternativ till styrelsesammansätning på stämman.

Svara Citera Anmäl
#2
2017-07-28
14:51
Eribbas Inlägg: 2 Medlem: 2017-07-28
Hur ser stadgarna ut? Är dem uppdaterade. Där kan du läsa om regler specifikt er förening.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare