Bostadsrätt

Allt för varmt - går inte att använda sovrummet

Läst: 3108 gånger · 2 svarsinlägg

2017-08-21
08:50
Marita03 Inlägg: 1 Medlem: 2017-08-21
Hej! I juletid i fjol blev det något fel i vårt ena sovrum, värmen rusade i höjden. Dagtid låg det på drygt 24 grader, men nattetid var det betydligt högre. Jag felanmälde till Riksbyggen den 28 december. Någon riktning felsökning har inte skett eftersom föreningen, med hänvisning till kostnader, valt att neka så kallad loggning för att få veta hur varmt det faktiskt är. Istället har de nöjt sig med att låta tekniker mäta temperaturen dagtid. Och då är ju inte problemen allt för besvärande. Men det har blivit så illa att sonen flyttat in i mitt rum under det att jag sover på soffan. jag har vid ett flertal tillfällen talat med styrelsemedlemmar utan resultat. jag har också begärt nedsättning av avgiften, utan resultat. Egentligen bryr jag mig inte om pengarna, men det känns ju galet att betala för en trerumslägenhet när jag bara kan nyttja två av rummen. Under sommaren har värmen varit avstängd så då har det fungerat som det ska. Men nu, när utetemperaturen understiger 15 grader, sätts värmen på. Och problemet är tillbaka. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Ska kontakta hyresnämnden för att se om det går att få nedsatt avgift. Men det hjälper ju inte, hur ska jag kunna få mitt rum beboeligt igen? Orkar inte sova på soffan igen. Känner mig lätt desperat och vet inte hur jag ska göra. Mycket tacksam för hjälp!
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2017-08-22 13:22]
Svara Citera Anmäl
#1
2017-08-22
13:22
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
Som högst bör det vara 24°C inomhus. Under sommartid, till exempel under en värmebölja, kan du få acceptera att det tillfälligt blir varmare inomhus.

Om tycker att du har det för varmt i din lägenhet ska du ta kontakt med din fastighetsägare. Bor du i en bostadsrättsförening ska du i första hand vända dig till styrelsen i föreningen. Om det inte blir någon bättring kan du höra av dig till din kommun. Förutom hyresnämnden kan du göra en anmälan till Bostadsrättsnämnden om föreningen inte ser till att du får acceptabel värme i lägenheten.
Du hittar information om hur du då gör på deras hemsida: http://www.bostadsrattsnamnden.se/

Svara Citera Anmäl
#2
2017-08-31
22:25
Borättexperten Inlägg: 54 Medlem: 2014-06-17
I normala fall borde det inte vara ett problem med för varmt på vintern, för det är ju bara att vrida ner eller stänga av elementet. Men kanske är det av något tekniskt skäl omöjligt???

Om det inte går att lösa MÅSTE styrelsen se till att värmen åtgärdas. Annars kontakta miljöförvaltningen på din ort och gör en anmälan. Trist om det ska behöva gå den vägen...

Nedsättning av avgiften ska du nog inte hoppas på, det är ett sidospår, det viktiga är istället att problemet blir löst!

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare