Bostadsrätt

Förråd inne i lägenheten

Läst: 2354 gånger · 2 svarsinlägg

2017-09-29
13:52
Fnyg Inlägg: 2 Medlem: 2017-09-29
Hej! Vi köpte en bostadsrätt i ett nybygge för cirka 2,5 år sedan. Bygget har blivit försenat och dragit ut på tiden. Nu närmar sig flytten och vi har nu fått veta att vi inte får något källarförråd till lägenheten. Det nämndes säkert vid köpet av lägenheten att det skulle vara ett förråd inne i lägenheten, men det sas definitivt inte att det skulle ingå i boendeytan och på så sätt bli något vi indirekt betalar för. Jag trodde att det skulle räknas som ett externt förråd inne i lägenheten. Det är ett stort antal lägenheter i huset och vad jag vet är det tre lägenheter som inte kommer få ett förråd...så det känns ju inte så rättvist. Har byggbolaget rätt att göra så utan att upplysa oss om det innan? De kan nu inte på något sätt motivera varför det är så här. Vi känner oss blåsta på 4-5 kvm av vår blivande lägenhet och känner oss rätt besvikna.
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2017-09-30 16:34]
Svara Citera Anmäl
#1
2017-09-30
16:34
Collin Inlägg: 404 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Hej,

Utgångspunkten är att bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna. Så mitt förslag är att du går igenom alla de handlingar som du har fått. Vad står det i upplåtelseavtalet om förråd? Vad ni har avtalat om får i första hand utläsas av innehållet i upplåtelseavtalet. Även innehåll i broschyrer och annat material som du fått kan vara av betydelse när det gäller att avgöra vad
som skall anses som avtalat skick. Bostadsrätten/lägenheten ska på tillträdesdagen stämma överens med vad som avtalats mellan bostadsrättsförening och dig som förvärvare. Vad gäller area förenklat så i lägenheter mäter man de utrymmen som ligger inom lägenheten. Så mig veterligen räknas tex ett förråd som ligger i lägenheten som boarea, dvs har ingång ifrån lägenheten och ett förråd med ingång utanför bostaden räknas som biarea.

[Innehållet redigerades senast 2017-09-30 16:49]

Svara Citera Anmäl
#2
2017-10-02
08:44
Fnyg Inlägg: 2 Medlem: 2017-09-29
Hej och tack för svar!

I handlingarna står ingenting om förråd, varken att det ska vara ett yttre källarförråd eller att det ska vara en del av och räknas in i boarean. I det här fallet i det som är markerat KLK på ritningen av lägenheten.

Räknas förrådsytan in i boarean kan man ju lika gärna se det som att vi inte får något förråd medan så gott som alla andra lägenheter får ett källarförråd. Det kan ju knappast kallas "rättvis fördelning av källarförråd", vilket ska vara principen som gäller.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare