Bostadsrätt

Barnvagnsförråd

Läst: 1036 gånger · 1 svarsinlägg

2017-10-09
20:32
Viktoria.. Inlägg: 1 Medlem: 2017-10-09
Hej, Jag har en fråga angående tillgång till barnvagnsförråd. I vår förening finns det ett antal höghus med 13 våningar eller mer och ett fåtal låghus. Vi bor i ett så kallat låghus, som bara har 2 våningar (trapp ingen hiss), loftgång och tillhörande kallförråd precis utanför lägenheten. Jag och min sambo bor på andra våningen och när vi nu snart skall bli föräldrar mejlade vi styrelsen om att fåntillgång till de barnvagnsförråd som finns i källaren på höghusen. Frånsett trappan som jag ensam inte kan släpa vagnen uppför så har vi ju bara ett kallförråd och risken finns ju att vagnen blir förstörd av att stå där. Vi kan ju ha vagnen i lägenheten men återigen så kan jag inte ensam få upp vagnen för trappen. Styrelsens svar var att vi som bor i låghusen inte har rätt att använda barnvagnsförrådet som finns i höghusen, detta då det krävs nycklar som vi inte har för att komma in i det. Vi erbjöd oss att betala extra för att få tillgång till dessa nycklar men styrelsen vägrar. De hänvisar till att vi har ett eget förråd som vi kan förvara barnvagnen i, utan att förstå problematiken med att nämnda förråd ligger på andra våningen... har vi ngn laglig rätt till barnvagnsförrådet? Kan man åberopa likabehandlingsprincipen? Ett alt är att de bygger en ramp i trappen, kan vi isf kräva det? Mvh Viktoria
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2017-10-16 12:28]
Svara Citera Anmäl
#1
2017-10-16
12:28
Collin Inlägg: 390 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Hej,
Vad jag vet finns inga regler om möjlighet att kräva barnvagnsförvaring eller ramper eller liknande. Man är hänvisad till styrelsens goda vilja att hjälpa till att hitta en lösning. Kanske går det ordna någon provisorisk lösning som ni själva ansvarar för, om den inte är för mycket i vägen för andra boenden om ni pratar och kommer överens med styrelsen?
Om man inte kommer överens så kan man ansöka om medling i Hyresnämnden. Kontakta dem gärna direkt för mer info. Länk: http://www.hyresnamnden.se/

Om föreningen är medlem i någon intresseorganisation för bostadsrättsföreningar så kan man även kontakta dem för rådgivning. Du frågar om likabehandligspprincipen, i stora drag en grundläggande princip som innebär att alla medlemmar ska behandlas lika. Dock kan olika behandling av medlemmar ändå vara tillåtet om det är sakligt motiverat.
Föreningen kan, utan att bryta mot principen, fatta beslut som endast en viss grupp av medlemmar har "nytta" av under förutsättning av att beslutet är sakligt och objektivt motiverat.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare