Bostadsrätt

Varmvatten tack!

Läst: 2656 gånger · 2 svarsinlägg

2017-12-01
06:14
Anne-Sof.. Inlägg: 1 Medlem: 2017-12-01
Vi i hela hyreshuset har problem med varmvattnet för det är kallt. Många grannar anmälde felet och det tog ett par veckor så var det åtgärdat. I en vecka fick vi behålla varmvattnet och nu är det kallt igen... sådär håller det på. Jag med småbarn, det är inte lätt. Grannar som är gamla, inkontinens och har värk i leder. Flera med småbarn. När jag ville ha reducerad hyra säger de nej- de erbjuder en dusch i gästrummet i ett annat hus promenadavstånd. Ska man trasa dit med en liten unge som kräkts kl3 på natten då eller ska man duscha den kallt? Asså vart vänder man sig när föreningen inte är angelägna att göra något åt det?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2017-12-05 11:08]
Svara Citera Anmäl
#1
2017-12-01
13:48
Bättre BRF Inlägg: 141 Medlem: 2014-02-18
Asså vart vänder man sig när föreningen inte är angelägna att göra något åt det?

Är du missnöjd med hur styrelsen sköter sitt uppdrag, så vänder du dig till andra medlemmar och samlar opinion för att ersätta nuvarande ledamöter mot andra som ni har större förtroende för. Själva bytet av styrelse/delar av styrelsen sker sedan på en stämma, antingen en ordinarie eller om ni är minst 10 % av de röstberättigande och begär att styrelsen sammankallar en extra stämma.

En bostadsrättsförening är bara ni själva så det är ni som äger frågan om hur den skall skötas. Ansvaret för att ersätta en dålig styrelse är alltid stämmans = ni medlemmar.

Man kan inte förvänta sig att en sittande dåligt fungerande styrelse helt plötsligt kommer fungera bättre för att ni klagar och gnäller - det är alltså inte styrelsen själva som sitter på lösningen, det gör ni övriga medlemmar!

Svara Citera Anmäl
#2
2017-12-05
11:08
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
Förutom svaret ovan kan man, då fastighetsägaren/föreningen inte sköter sitt ansvarsområde, att se till att fastigheten och lägenheten är i det skick som man rimligen kan förvänta sig, med både kallt och varmt vatten, (om inget annat är avtalat), kräva att få nedsättning av avgiften tills dess problemet är löst. Men föreningen har ju inga andra pengar än era gemensamma så det blir intäktsförluster som ni alla i föreningen drabbas av. Gör föreningen inget åt något som de är skyldiga att sköta, så kan man, tills man valt en ny styrelse, ansöka om medling hos hyresnämnden. Men detta gäller bara under förutsättning att föreningen accepterar detta. Du hittar kontaktuppgifter här: http://www.hyresnamnden.se/Sa-gar-det-till/
Ett annat alternativ är att göra en anmälan för prövning i bostadsrättsnämnden. Du hittar kontaktuppgifter här: http://www.bostadsrattsnamnden.se/

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare