Bostadsrätt

Konflikt med föreningen

Läst: 1294 gånger · 1 svarsinlägg

2017-12-06
16:41
Surtante.. Inlägg: 2 Medlem: 2017-12-06
Är det någon som vet hur man ska gå tillväga om man hamnar i en ekonimisk konflikt med föreningen? I föreningen betalar man månadsvis en summa för el och värme. En summa som är sagt skall revideras efter faktisk användning när året är slut. Nu när året närmar sig sitt slut har vi stämt av elmätaren med förra årets mätning. Föreningen vill inte delge mig sin uträkning. Istället för att återlämna pengar till mig har föreningen skickat en faktura till mig. Vad kan man göra? Hur driver man en process? Tacksam för svar
Svara Citera Anmäl
#1
2017-12-07
00:25
Bättre BRF Inlägg: 140 Medlem: 2014-02-18
Allt som sker i en BRF skall vara så transparent och granskningsbart det bara går för föreningens medlemmar. Det är grunden.

Sedan är det också så att du som person alltid har rätt att få en spec när du blir fakturerad, oavsett om det är din förening eller annan leverantör som skickar en faktura.

Så visst skall du få uträkningen! Inget underlag - ingen betalning så enkelt ser jag på det. Behöver inte alls bli en process av det, bestrid fakturan bara tills du får en specifikation.


Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare