Bostadsrätt

Olika hyror

Läst: 1360 gånger · 1 svarsinlägg

2018-04-20
20:43
Gudfader.. Inlägg: 6 Medlem: 2015-04-16
Kan en förening ha olika hyror beroende på olika typer av uppdrag man har inom föreningen. Exempelvis kan en kassör eller annan styrelseledamot som har mycket uppdrag i föreningen ha lägre månadsavgift, förutom det årliga styrelsearvodet?
Svara Citera Anmäl
#1
2018-04-20
22:45
Bättre BRF Inlägg: 141 Medlem: 2014-02-18
Man ser att denna konstruktion dyker upp ibland även om jag inte skulle säga att den är vanlig.

Nej det är ingen bra idé och det av flera anledningar.

För det första finns inget att vinna - skattemässigt gäller samma regler d v s "vinsten" dessa gör i och med en lägre månadsavgift skall beskattas som lön likt ett vanligt utbetalt arvode. Det finns visserligen en skattekonstruktion för självförvaltning men sätter man in sig i reglerna så blir även den lösningen lika skattemässigt som lön (e. g. arvode).

Olämpligt är det även när vi kommer till budget och redovisning. För att kunna upprätta en budget är det lämpligt att varje post är "ren", d v s avgiftsintäkter är alla lgh månadsavgift x 12. Även i resultaträkningen vill man se rätt intäkter annars åker ju omsättningen ner helt i onödan.

I dagens samhällsklimat där allt färre medlemmar är beredda att ta sig an ett förtroendeuppdrag inom sin förening finns det absolut ingen anledning att krångla med ersättningarna till styrelsen. Sätt rejäla arvoden, låt det synas i er redovisning och anpassa avgiftsuttaget så att det går ihop.

De som gnäller får jobba på stämmorna - rösta in sig själva och sänka sitt arvode...

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare