Bostadsrätt

Användning av vatten/plaskpool på gemensamma ytor

Läst: 1761 gånger · 2 svarsinlägg

2018-04-30
13:39
FrallanL.. Inlägg: 1 Medlem: 2018-04-30
Styrelsen i min bostadsrättsförening har i ett informationsbrev meddelat att vi inte får använda små uppblåsbara plaskpoolar för barn ute på föreningens gemensamma gräsplan. De menar att bostadsrättsföreningens styrelse bär ansvaret om något skulle hända. De har också meddelat att vi/våra barn inte får leka med eller använda vatten på annat sätt utomhus på föreningens mark heller. Jag undrar om de har juridisk rätt att förbjuda att vatten eller barnpooler används utomhus på föreningens gemensamma ytor om det är för privat bruk för oss som äger en bostad i föreningen? Det borde vara den som använder vatten/pool som bär ansvaret? Hur kan jag och flera med mig göra om vi vill motsätta oss detta beslut?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2018-05-02 13:16]
Svara Citera Anmäl
#1
2018-05-01
18:30
Bättre BRF Inlägg: 141 Medlem: 2014-02-18
Självklart för en styrelse att förbjuda poler eller plaskdammar med vatten. Händer en olycka så kan styrelsen dömas till ansvar.

Hade det skötts, d v s att ni fyller upp vatten - låter barnen leka under uppsikt - sedan tömmer ut polen, då är det ju inga problem.

Men så fungerar det inte i verkligheten - alltså blir det ett förbud.

Lite tråkigt men jag har full förståelse för detta.

Svara Citera Anmäl
#2
2018-05-02
13:16
Collin Inlägg: 404 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Hej igen,
Läs gärna mer under denna länk, den skriver lite mer specifikt om detta. Bostadsrättsföreningar har vad som brukar kallas för fastighetsägaransvar och föräldrar har ansvar för sina barn, kallat tillsynsplikt. Man skulle kunna tänka sig att en lösning skulle kunna vara att bostadsrättsföreningen reglerar ett tillstånd av montering av flyttbar pool och studsmatta etc. i ett avtal. I ett avtal kan man villkora tillståndet med exempelvis skyddsnät på studsmatta och att en flyttbar pool övertäcks när den inte används eller tömmes osv. På detta sätt kan man kanske mötas. Länk: http://www.mynewsdesk.com/se/hsb_riksforbund/blog_posts/studsmatta-och-pool-vem-ansvarar-59521

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare