Bostadsrätt

Ansvar efter OVK

Läst: 965 gånger · 1 svarsinlägg

2018-05-08
23:08
Cisilia Inlägg: 1 Medlem: 2018-05-08
Hej. Vi hade OVK här för ett par veckor sedan och då fick min lägenhet anmärkning för att mina dörrar inte har en ventilationsränna i ovankant. Jag köpte lägenheten av föreningen för 13 år sedan, har kvar samma dörrar som då och det aldrig tidigare har det sagts något om detta. Kan nämna att de första 10 åren utfördes inga OVK och när det väl gjordes så upptäcktes att jag hade 0 ventilation. Detta har dock åtgärdats. Men nu till min fundering. Ikväll fick jag en lapp från styrelsen att jag har "möjlighet" att åtgärda detta själv (fackmannamässigt) innan 3/6 eller låta föreningen ta in någon som åtgärdar det och skickar faktura till mig. Jag vet att jag som br-ägare har ansvar för det inre i lägenheten, men kan jag bli betalningsskyldig om det är fel gjort från början?? Tacksam för svar!
Svara Citera Anmäl
#1
2018-05-09
08:55
Bättre BRF Inlägg: 141 Medlem: 2014-02-18
Styrelsen lär ha missuppfattat vad som måste göras. Även om dörr till te x badrum behöver kunna släppa igenom luft för ventilation så är det ju du som äger ansvar och befogenhet över vilken dörr du har. Så åtgärd från föreningens sida blir meningslös, dagen efter att de sågat upp din dörr har du ju rätt att hänga dit något annat...

Jag menar att på grund av ovanstående så är detta ingen föreningsfråga, utan det är upp till dig själv om du vill följa rekommendationerna efter OVK: n och på så sätt uppnå bättre ventilation i din bostad, eller om du struntar i det.

Ingen annan medlem eller föreningen självt påverkas ju av hur du gör så de (medlemmarna) ska inte behöva arvodera en styrelse för att jaga ditt åtgärdande.

Frågan är liknande situationen där föreningen gemensamt väljer att installera snålspolande silar på alla kranar ute hos medlemmarna för att spara på vatten. En helt meningslös åtgärd då varje innehavare kan byta sin kran när som helst och därmed försvinner den åtgärd som alla gemensamt bekostat.

Generellt och allmänt så skall föreningen aldrig utan stämmobeslut in i medlemmarnas bostäder och pilla på byggdelar där innehavarna själva äger funktions- reparations- och underhållsansvar.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare