Bostadsrätt

Ofullständig & felaktig Årsredovisningen i Bostadsrättsförening

Läst: 781 gånger · 1 svarsinlägg

2018-05-19
09:19
Slagruta Inlägg: 1 Medlem: 2018-05-19
Hej! Jag har ett par frågor angående Årsredovisningen i vår Bostadsrätt som vi erhållit före årsmötet och dess innehåll. 1. Balansräkningen innehåller ENBART tillgångar. Inget finns angående Skulder & EK. 2. Årsredovisningen är inte undertecknad av alla i styrelsen. 3. Revisionsberättelse är lämnad med finns ej med i årsredovisningen. 4. Internrevisorn som uppgivits har varit suppleant under året. Är det Ok att klubba igenom denna Årsredovisningen på Årsmötet? Jag tycker inte att den känns formellt riktig.
Svara Citera Anmäl
#1
2018-05-19
13:08
Borättexperten Inlägg: 53 Medlem: 2014-06-17
Några försök till svar:
1. Naturligtvis måste det finnas en sida med Eget kapital och skulder. Det låter som om det blivit ett trycktekniskt fel, och att sidan helt enkelt tappats bort. Den ska då naturligtvis kompletteras.
2. Ibland kan det finnas en orsak till varför alla inte skrivit på. Detta ska man fråga om på stämman, och om det finns en godtagbar förklaring, så är det ok.
3. Revisionsberättelsen ska finnas tillgänglig inför stämman, men måste inte nödvändigtvis delas ut eller bifogas årsberättelsen. Det räcker med att den "finns tillgänglig".
4. En revisor får inte samtidigt vara del av styrelsen, varken som ledamot eller suppleant. Detta är helt oacceptabelt, och innebär att dennes revision saknar värde och ska bortses ifrån. Antagligen finns det också en extern revisor, och stämman får då ta ställning till om dennes revisonsberättelse räcker.

[Innehållet redigerades senast 2018-05-19 13:15]

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare