Bostadsrätt

Vad gör man åt en nonchalant ordförande i föreningen?

Läst: 771 gånger · 1 svarsinlägg

2018-06-15
09:39
Britt-Ma.. Inlägg: 1 Medlem: 2018-06-15
Fick nya balkongen för 2 år sen och då flyttades markis som jag hade på balkongen. Förra året va det ingen riktig sommar så jag behövde inte ha ner markisen. Nu har jag använt markisen en enda gång och när den skulle dras upp så satt inte stagen fast och fästena sprack och hela markisrullen missade mitt huvud med en decimeter. Blev rädd och anmälde det till ordförande.Han hävdar att det är mitt fel som inte kollat att stagen sitter fast och att jag inte kan komma två år efteråt och säga att stagen inte sitter. Vet med säkerhet att grannen ovanpå mig har likadan markis och där fladdrar stagen som värsta grässtråna. Nu har jag tagit kontakt med byggfirman själv och i detta nu så har dom i sin tur tagit hit en entreprenör med en markis och stag som ordförande har hittat i en källare som är 10 cm för kort. Jag ringer och får svar av ordförande att jag kan inte klaga 2 år efteråt och att han inte lägger sig i.Jag känner mig oerhört frustrerad och får ingen hjälp. Om jag nu står och betalar varje månad för en balkong som föreningen beställt..ska inte föreningen/styrelsen se till att saker sätts fast på ursprungligt vis? Är det mitt ansvar att ta kontakt med firman och föreningen vill inte köpa en markis som passar för att det har gått 2 år.Nä då hittar han en markis som är 10 cm för kort. HJÄLP..hur ska jag gå tillväga. Jag frågade hur han hade gjort om jag hade fått den i huvudet och blivit medvetslös och då lade han på luren.
Svara Citera Anmäl
#1
2018-06-15
17:30
Bättre BRF Inlägg: 141 Medlem: 2014-02-18
Vad gör man åt en nonchalant ordförande i föreningen?

Svaret på frågan i rubriken är enkel - rösta bort ordföranden på nästa stämma. Har inte medlemmarna förtroende för en ledamot så byter man ut denne.


Angående markisen så kan det se lite olika ut. Om föreningen försett balkongen med markis som en del i en balkong entreprenad, så omfattas markisen av samma garantivillkor som hela entreprenaden. Oftast köper föreningarna totalentreprenad enligt ABT06 och i så fall gäller 5 års garanti på levererat arbete och material. Under garantitid kvarstår föreningen som ansvarig för byggdelen - alltså skall ordföranden ta emot din reklamation.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare