Bostadsrätt

Vägglöss

Läst: 1685 gånger · 3 svarsinlägg

2018-07-04
08:45
Cathis Inlägg: 2 Medlem: 2018-07-04
Har haft problem med vägglöss sedan juni 2017! Dvs över ett år. Anticimex har varit här åtskilliga ggr och sedan i julas är deras specialistgrupp inkopplad och man har konstaterat att det är flera grannar som varit drabbade. Har kommit fram att det finns två lgh i huset som inte öppnat så man kunnat sanera i deras lgh, varpå problemen inte försvunnit. Har inget hört från styrelsen sedan i januari, trots att jag mailat dem och frågat och även meddelat dem att jag på nytt fått vägglöss. De har bara inte svarat. Detta är psykiskt påfrestande att leva under dessa förhållande. Någon som vet om man kan begära ersättning för lidande, för omkostnader i form av ( ny säng) tvättning åtskilliga ggr av alla textiler, samt då jag inte kunnat nyttja lgh som vanligt, ej bjuda hem vänner osv för ingen vill komma pga risk att få det med sig hem - vilket de facto också skett.( under tid då jag trodde de var borta) Någon som vet var man kan vända sig för att få hjälp eller har några råd?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2018-07-04 14:31]
Svara Citera Anmäl
#1
2018-07-04
14:31
Collin Inlägg: 403 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Hej!

Om du inte får gehör ifrån styrelsen i din BRF kan du vända dig till Miljö och hälsa, eller motsvarande i kommunen där du bor. Ett exempel på fastighetsägarens ansvar kan du läsa tex. på Stockholms stads webbplats, länk: http://foretag.stockholm.se/Regler-och-ansvar/Fastighetsagare/

Svara Citera Anmäl
#2
2018-07-04
21:26
Cathis Inlägg: 2 Medlem: 2018-07-04
Tack snälla, ska genast gå in och läsa.

Svara Citera Anmäl
#3
2018-07-08
17:36
Gambicore Inlägg: 5 Medlem: 2018-07-08
Jag flyttade in i en lägenhet. Efter ca två-tre veckor upptäckte jag tre-fyra små röda bett på handen. Ca 1mm stora, kliade kraftigt. Några dagar senare fick jag en rak linje med några likadana bett över bröstet. Upptäckte betten dagtid. Kontaktade Anticimex som sa att det där med bett i rak linje är mer typiskt för loppor men efter lite diskussion trodde de ändå på vägglöss och skickade tekniker. De sa också att det är meningslöst att beskriva hur betten ser ut eller känns, för alla reagerar olika och de ser olika ut.

Jag och mina husdjur fick utrymma lgh en arbetsdag. Det kom två killar som pudrade något på undersidan av säng- och soffbotten och strök något på alla lister. Jag tror att de upprepade list-grejen efter någon vecka men är osäker. Efter detta var det klart och jag kunde sova hemma första natten. Man ska vara där, de kryper fram och dör då av medlet (ofarligt för djur). Om man inte är hemma så kryper de inte fram.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare