Bostadsrätt

Grannen ska bygga badrum ovanför mig

Läst: 689 gånger · 1 svarsinlägg

2018-11-09
10:29
carlbrol.. Inlägg: 1 Medlem: 2018-11-09
Min granne har en etagelägenhet och ska bygga om hela sin övervåning och bland annat placera ett nytt badrum ovanför mitt badrum. Alla papper är klara, entreprenörerna är behöriga och har försäkringar. Styrelsen (vilken jag sitter i) har godkänt ombyggnationen. Nu till frågan. Just nu så slutar vattenledningarna i mitt badrum och går inte längre upp i huset. För att möjliggöra hans nya badrummet ovanför mitt behöver rörmokarna förlänga rören från mitt badrum upp till hans nya. Vi har haft problem tidigare i huset med dåligt vattentryck då huset är gammalt (30-tal). Det finns en viss risk att påkopplingen från mina rör upp till grannen försämrar vattentrycket i mitt badrum. Jag vet att det finns en alternativ omkoppling de kan göra (som förmodligen blir lite dyrare för grannen). Har jag som granne rätt att neka denna påkoppling från mina rör redan nu? Eller måste jag tillåta det?
Svara Citera Anmäl
#1
2018-11-09
20:13
Bättre BRF Inlägg: 141 Medlem: 2014-02-18
Börja med att bestämma dig för vem du företräder. Är det föreningen (i egenskap av ledamot) eller är det som medlem (i egenskap av granne). Försök att inte blanda ihop dina två roller!

Som ledamot...

...så vet du att föreningen har ett lågt vattentryck. Du vet också att det är föreningens ansvar att säkerställa att varje medlem har erforderligt tryck på varje tappställe. Och du vet också att det är föreningen som råder över och beslutar om hur vattenledningar dras.

Då vet du nu också att det är styrelsen som beslutar hur dessa ledningar skall dras.

Ta nu din kunskap till styrelsen och låt styrelsen bestämma från vilken kopplingspunkt grannen får lov att gå.

Du personligen skall verkligen akta dig för att publikt mot din granne ha egna synpunkter, just eftersom du även sitter i styrelsen!

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare