Bostadsrätt

Uthyrning andrahand

Läst: 411 gånger · 1 svarsinlägg

2019-03-05
11:44
Bettan Inlägg: 1 Medlem: 2019-03-05
Hej! Vi äger två lägenheter i vår bostadsrättsförening. Vid köpet var en dörr upptagen mellan lägenheterna vilken vi satt igen. Vi önskar hyra ut den mindre lägenheten under 1 år till en mycket nära vän som flyttat hem från utlandet pga en förälder är svårt sjuk. Styrelsen har avslagit vår ansökan med motivering "..hyresgästen inte uppfyller någon gängse definition av närstående." Vi ifrågasätter denna motivering, bl a definierar Socialstyrelsen nära vän som närstående. Tacksam för dina synpunkter!
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2019-03-08 15:16]
Svara Citera Anmäl
#1
2019-03-08
15:16
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare

Närståendebegreppet är inte enhetligt definierat, utan beror på sammanhanget. I vissa fall är det bara familjemedlemmar och i andra, någon man har en väsentlig gemenskap med.
Vad just din förening menar med närstående kan du kanske utläsa ur era stadgar.
När det gäller rätten att hyra ut en bostadsrätt i andra hand har regelverket de senare åren blivit mer generöst än det tidigare varit. Om din förening inte accepterar andrahandsuthyrningen kan ni som bostadsrättshavaren söka tillstånd i hyresnämnden för att få hyra ut i andra hand. Du kan läsa mer om detta här: http://www.hyresnamnden.se/Hyra-i-andra-hand/Bostadsratt/

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare