Bostadsrätt

Dålig lukt från platsbyggd skåp

Läst: 399 gånger · 1 svarsinlägg

2019-04-03
15:04
PVMB Inlägg: 1 Medlem: 2019-04-03
Hej, Jag har nyligen köpt en lägenhet och bakom en inbyggd skåp (som bytes ut i samband med stambyte för ca 10 år sen) kommer det avloppslukt.skåpet ligger i hallen. Föreningen menar att jag ska ta bort skåpet och undersöka, men att det är troligt en gammal ventil som ligger bakom skåpet och att andra har plastrat på den. Enligt dem är det mitt ansvar. Samtidigt är detta något som är platsbyggd i lägenheten och som härstammar från hyresrättstiden. Ingenting som säljaren belyste om innan i flytt eller som jag märkte av vid visning (jag öppnade specifik alla skåp - ser nu i efterhand att de har satt silikon på springorna i garderoben, antagligen för att dölja lukten). Vem är troligen den som jag behöver reklamera mot, föreningen eller säljaren?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2019-04-05 16:25]
Svara Citera Anmäl
#1
2019-04-05
16:25
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
Hej
Angående ventilationen så framgår det av 7 kap. 12 § 2 st. bostadsrättslagen att bostadsrättshavaren inte ansvarar för reparationer av ventilationen i fastigheten. Däremot brukar bostadsrättshavaren ansvara för ventilationsdon och ventilationsfläkt i lägenheten. Kolla vad som står i era stadgar gällande ventilationsdon och fläktar.
Dolda fel i lägenheten kan du reklamera till säljaren. Normalt sett är allt som tillhör det inre av lägenheten bostadshavarens ansvar. Även platsbyggda skåp och det som finns bakom dem, oavsett om de byggdes när huset var hyresfastighet eller bostadsrättsfastighet.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare