Bostadsrätt

Regler för nyckelutlämning?

Läst: 248 gånger · 1 svarsinlägg

2019-04-17
11:45
Jordgubb.. Inlägg: 1 Medlem: 2019-04-17
Vad gäller vid utlämnande av nyckel till hantverkare som ska renovera enligt styrelsebeslut och ha tillgång till min lägenhet? Hur ska min nyckel kvitteras? Hur ska nycklarna förvaras under dagen, natten, helger? Vems är ansvaret om något i min lägenhet blir stulet eller skadas?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2019-04-17 14:36]
Svara Citera Anmäl
#1
2019-04-17
14:36
Collin Inlägg: 405 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Jag har förstått av ditt inlägg som att hantverkarna kommer att jobba på uppdrag av föreningen. Och om en förening behöver komma in i en lägenhet för att utföra arbete på det som ligger på föreningens ansvar behöver du som medlemmen
tillåta detta, vilket framgår av bostadsrättslagen. Förslagsvis lägger du ut ansvaret för en skriftlig nyckelkvittens på föreningens/styrelsen eftersom det är dem som hantverkaren ska utföra uppdraget åt, som jag förstår ditt inlägg. Mejla gärna styrelsen i förväg om dina funderingar. Föreningen har så klart ett ansvar när de går in en medlems lägenhet på detta sätt men det kan ändå vara svårt om något händer. Tillexempel gällande din fråga om något försvinner i lägenheten. I och med att det handlar om hantverkare/personer getts tillträde och som kommit in med nyckel är det mig veterligen inte sannolikt att hemförsäkringen skulle täcka om någon sak skulle försvinna och det är dessutom väldigt svårt för dig att bevisa att något försvunnit under just denna tidpunkt. Rådet är därför att i möjligaste mån själv vara hemma alternativt/och att i alla fall plocka undan sådana saker du anser är stöldbegärliga/dyra och förvara dessa på ett säkert sätt under tiden reparationen pågår. Även om du skulle fota i lägenheten med datum på fotot skulle jag säga att det kan vara svårt att bevisa sådant. Vid större renoveringar som tar tid har jag hört att det ska finnas ett särskilt nyckelsystem av något slag som man kan installera och som medlemmen öppnar upp under de dagar och tidpunkter som hantverkaren behöver komma in. Prata gärna med din förening och fråga.

[Innehållet redigerades senast 2019-04-17 14:43]

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare