Hus

Bygglovsansökan, detaljplanerat område

Läst: 223 gånger · 1 svarsinlägg

2019-05-21
16:38
CarlMich.. Inlägg: 1 Medlem: 2019-05-21
Vi har sökt ett bygglov för plank vilket inte bryter mot detaljplan eller planbestämmelser. Ansökan är komplett med skriftligt medgivande från berörda grannar. Planket utgör inte en inhägnad utan är endast vid olika sektioner av tomtgränsen. Jag har svårt att förstå vad som gäller i detta fall eftersom bygglovshandläggaren har återkopplat till oss och säger att de kommer att rekommendera bygglovsnämnden att ge avslag till bygglovet. Detta eftersom de "inte gillar plank" och vill att området ska vara ett ”öppet område”. Det finns dock inte någon sådan skrivelse i detaljplanen. Finns det någon vägledning i vilken rätt vi har och vad bygglovshandläggarna har för utrymme att bestämma utanför detaljplan? Tack, uppskattar om någon har input som kan hjälpa oss.
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2019-05-21 20:07]
Svara Citera Anmäl
#1
2019-05-21
20:07
Collin Inlägg: 405 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Hej,

Som du säkert vet så genom detaljplan reglerar kommunen själva hur mark och vatten ska användas och hur bebyggelsen ska se ut. Detaljplanen talar därför om vad du och andra får och inte får göra för byggåtgärder inom planområdet. Kommunen tar själva fram detaljplanen. Jag tycker att du ska ställa de frågor du har kring detta skriftligt till bygglovsavdelningen i den kommun du bor i för att få svar och hänvisningar eller lagrum. Du skulle även kunna kontakta Länsstyrelsen som mig veterligen kan överpröva kommunens beslut att anta, ändra eller upphäva en detaljplan. Tyvärr kan jag inte ge något mer exakt svar på din fråga, hoppas att detta i alla fall hjälpte dig att komma vidare. Du kan läsa mer under denna länk:

Länk till Boverket: https://www.boverket.se/sv/samhallsplanering/sa-planeras-sverige/kommunal-planering/detaljplanering/Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare