Hus

Felaktig objektsbeskrivning

Läst: 506 gånger · 1 svarsinlägg

2017-08-01
18:55
Brunojoj.. Inlägg: 1 Medlem: 2017-08-01
hej, jag och min sambo har precis köpt ett hus. enligt objektsbeskrivningen skulle det vara 3-glasfönster på hela entréplan. efter ett par veckor såg vi att det endast var 3-glas i 2 av 8 fönster. vår uppfattning är att det som står i objektsbeskrivning gäller och går inte under köparens undersökningsplikt. vi har kontaktat mäklare som i sin tur har kontaktat säljare. de erbjöd 12000 vilket tydligen var skillnaden mellan 2 och 3-glas. detta är enligt mig helt orimligt då 12000 inte ger oss 3-glasfönster. vi har ju köpt ett hus med 3-glasfönster enligt objektsbeskrivningen. Rimligt enligt mig är att de står för kostnaden att byta till 3-glasfönster. MINST iallafall kostnaden för nya 3-glasfönster utan själva arbetet. är jag helt ute och cyklar? jag vet ju att man kan få prisavdrag på marginalen mellan vad huset är värt enligt beskrivningen och vad det är värt med bristerna. men vem avgör denna skillnad? tack på förhand
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2017-08-28 14:37]
Svara Citera Anmäl
#1
2017-08-28
14:37
vwiez Inlägg: 466 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
För att beräkna vad prisavdraget ska bli utgår man oftast från marginalen mellan vad fastigheten är värd i avtalsenligt skick jämfört med det felaktiga skicket. Kan man inte komma överens om detta blir det en tvist som man får försöka lösa i tingsrätten, när det är två privatpersoner som tvistar med varandra.
Möjligtvis kan fastighetsmäklaren, som är van att bedöma värdet på fastigheter, vara behjälplig när det gäller att beräkna prisskillnaden.
Normalt sett har inte mäklaren ansvar för uppgifter i objektsbeskrivningen, såvida hen bara vidareförmedlar information hen fått från säljaren. Däremot ska fastighetsmäklaren informera er om er undersökningsplikt. Särskilda utfästelser ska man inte behöva kontrollera.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare