Hus

Syll doft

Läst: 1585 gånger · 1 svarsinlägg

2018-07-16
21:12
CissiW Inlägg: 1 Medlem: 2018-07-16
Vi köpte ett radhus och flytten gick i februari. När vi kom till vårt hus efter att alla papper skrivits och öppnade dörren slog en lukt emot oss. Vi trodde detta var för att det var innestängt. Tyvärr var det inte så. Doften satte sig i kläder och möbler. Denna doft märktes inte vid visning och när vi hade besiktning. Vi tog kontakt med säljarna som informerade att ocab varit där för några år sedan pga att doften, att dom blivit tillsagda att byta syll. Vilket dom gjorde på tre väggar. Inte hjärtesyllarna. (I beskrivning och vid besiktning sa säljarna att syll var bytad) dom hade även blivit tillsagda att ozon behandla efteråt för att bli av med doft. Det var inte gjort. Så sagt och gjort vi hyrde en ozon maskin i en vecka. Tyvärr hjälpte inte detta. Vi märkte att doften kom från väggen i vardagsrummet. Där syll är bytt Vi kontaktade då ocab som kom ut och gjorde inspektion. Dom kontrollerade alla syll och väggen i vardagsrummet.Inga problem med syll, inte ens de som inte är bytade däremot satt doften i plast och isolering i väggen i vardagsrummet. Vi har nu rivit väggen och bytar allting samt sätt upp en ctrap duk. Vi trodde allt var frid och fröjd. Men nu märker vi åter denna doft fast på andra ställe, i badrum och tvättstuga. Och åter igen sätter det sig i våra kläder. Under tiden vi hade problem tidigare hade vi våra kläder, handdukar, sängkläder hos släkt som bor nära. Hämtade bara det vi behövde just för tillfället. Så doften som vi nu upptäcker är inte något som är sedan innan. Vi behöver tips på vad vi skall göra och om detta kan räknas som ett dolt fel.
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2018-07-20 13:46]
Svara Citera Anmäl
#1
2018-07-20
13:46
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
För att det ska räknas som ett dolt fel måste följande kriterier vara uppfyllda:
•felet måste ha funnits vid köptillfället
•felet ska inte ha varit upptäckbart
•felet ska inte ha varit förväntat
•bostadens egenskaper avviker från uppgifter som säljaren har lämnat.
Om huset visar sig ha dolda fel så kan ni ha rätt att kräva nedsättning i köpeskillingen för att kunna bekosta en renovering av det som orsakar felet. Är felet särskilt grovt kan man i vissa fall få häva köpet, men då ska felet eller felen vara grova.
Läs mer här: https://www.omboende.se/sv/Kopa1/Kopa-hus/Dolda-fel/
Beträffande hur ni kan få bort problemet skulle ni, om ni är eller går med i villaägarna, kunna fråga deras tekniska rådgivning. De har både juridisk och byggnadsteknisk rådgivning. https://www.villaagarna.se/

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare