Hus

störande grannar

Läst: 416 gånger · 1 svarsinlägg

2019-03-24
16:54
Anne Olo.. Inlägg: 1 Medlem: 2019-03-24
Vi bor i ett villa område med mycket barn. Det som utmärker sig är våra närmsta grannar de har ingen koll på barnen och den stora pojken slår sin lilla syster så ja ungefär mellan 20 och trettio gånger om dagen så gråter flickan. Mesta av våran helg låter det som att vi bor vägg i vägg med ett stort fritids där barnen får göra som de själva vill. Så våra helger är aldrig tysta lugna eller fridfulla till och med hunden gnäller för den vill gå in sånt jädrans liv är det. Vad skall jag göra???? Ibland vill jag bara sätta mig i bilen och åka härifrån till världens ände och prata med dem går inte har försökt många gånger.
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2019-03-26 09:40]
Svara Citera Anmäl
#1
2019-03-26
09:40
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
Ljud från grannar kan upplevas som mycket störande, även om man måste räkna med en viss störning, när man bor nära andra människor.
Störningar från grannar regleras bland annat i ordningslagen och miljöbalken. Och oavsett hur man bor får man inte utsätta sina grannar för buller eller andra störningar i allt för hög grad. Fastighetsägaren är alltid ansvarig för att de som bor i bostaden brukar bostaden på ett "normalt" sätt och inte orsakar störningar för andra. Så om det inte hjälper att prata med grannarna, och störningarna inte kan räknas som "normala" kan ni antingen kontakta polis och/eller miljöförvaltningen i kommunen. Om det är så att ni misstänker att barnen far illa, kan det kanske också vara aktuellt att kontakta sociala myndigheterna i kommunen.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare