Hyreslägenhet

Gemensamt kontrakt på hyreslägenhet

Läst: 17127 gånger · 1 svarsinlägg

2012-01-16
17:47
pinglan Inlägg: 1 Medlem: 2012-01-16
Har hyresvärden rätt att kräva att båda parter som står på kontraktet skall skriva på uppsägningen? Vad gör man om den andra har flyttat ut, inte betalat sin del av hyran på flera månader och gjort sig oanträffbar? Om hyresvärden har rätt att kräva bådas underskrifter kan det ju innebära att man aldrig kan flytta från lägenheten. Och man kanske inte har råd att betala hyran heller. Hur gör man i så fall?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2012-01-17 15:19]
Svara Citera Anmäl
#1
2012-01-17
15:19
Collin Inlägg: 368 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Om man vill säga upp ett hyreskontrakt skall det göras skriftligt. På Hyresnämndens webbplats kan du läsa mer om vad som gäller kring en skriftlig uppsägning: http://www.hyresnamnden.se/Fragor-och-svar/Bostadshyra_ny/Uppsagning/

Om man står två personer på ett hyresavtal så behövs i normalfall att båda säger upp hyresavtalet. Annars skulle tex. en part utan den andras vetskap kunna säga upp ett avtal, eller man kanske inte är ense om en uppsägning av lägenheten mm.

Om situationen är som du beskriver ovan, är mitt råd att du själv, tex. genom rekomenderat brev föröker komma i kontakt med den andra personen som står på avtalet för att meddela om att du har för avsikt att säga upp lägenheten osv.

Du kan kanske också prata med hyresvärden om förhållanderna och frågar hur ni på bästa sätt skall lösa detta och om de kan vara behjälpliga. Ett alternativ skulle tex kunna vara att Hyresvärden skriftligen vänder sig till den andra som står på kontraktet och meddelar denne om den uppsäging du gjort och fråga om denne har något att invända emot detta eller om denne vill ta över lägenheten själv, om Hyresvärden godkänner det osv.

[Innehållet redigerades senast 2012-01-17 15:32]

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare