Profilsida för ladybird4u

Kontodetaljer

Användarnamn:
ladybird4u
Medlem sedan:
2009-03-04
Antal forumsvar:
3
Senast inloggad:
2009-04-07 12:44
Födelseår:
Kön:
Kommun:

Presentation

[ladybird4u har inte skrivit in någon personlig presentation ännu]

Senaste inlägg av ladybird4u

2009-03-19 18:13
Har precis bytt duschväggen i badrummet, från en rundad på skena till en rundad vikbar. Det visar sej nu när man duschar att vatnnet rinner över halva badrummet och inte så mycket till golvbrunnen. När vi had den andra duschen höll sej det mesta av vattnet innanför, lite rann ut pga dåligt med silikon. Antar att man har lika stor undersökningsplikt vid köp av bostadsrätt som vid hus men hur hade man kunnat upptäcka detta då det är två typer av dusch? Tilläggas ska att en av föregående ägare (inte den senaste) har renoverat badrummet från standardutförandet och man kan ju undra hur de avvägde fallet. Kan man lösa detta på nåt smidigt sätt utan att göra om hela golvet och vad göra?

[Innehållet redigerades senast 2010-12-09 10:09]

Visa svaret Anmäl
2009-03-09 16:26
i diskussionen Trasigt golv vid utflytt
Jo jag har precis pratat med konsumentvägledaren och fått detta svar. i köpekontraktet står att läsa: "Har lägenheten skadats eller försämrats pga händelse för vilken säljare står faran, får köparen göra avdrag på köpeskillingen, eller om skadan är av väsentlig betydelse, häva köpet".  Jag har kollat med en mattläggare och en standardmatta kostar 200 kr/kvm lagd och klar. Golvet är ca 12 kvm och jag har föreslagit 1200 kr, vilket motsvarar hälften av vad en ny matta skulle kosta! Men det tyckte säljaren var på tok för mycket! Känns inte som jag är intresserad av att vika mej i det här ämnet!        

Visa svaret Anmäl
2009-03-04 17:12
i diskussionen Trasigt golv vid utflytt
Har precis köpt en bostadsrätt och vid tillträdet av den visar det sej att det är ett hål, motsvarande drygt en femkrona, i golvet i ett av sovrummen. När jag frågar säljaren om detta visar det att det uppstått när de flyttat ur bistaden pga stödben under sängen. detta kunde de ha upplyst oss vid överlämnandet av nycklar etc men det var först när jag konfronterade de om detta som det kröp fram. Eftersom de har ansvar över bostaden och ska vårda den fram till överlämnandet känns detta mindre. Mattan är orginal sen de byggde huset, ca 20 år så det är inte så lätt att laga det och frågan är hur bra det skulle bli. Så jag undrar, vad kan jag kräva av säljaren för den skada han vållat i samband med sin flytt?? Hans förslag är 500 kr, vilket jag tycker känns som ett skämt. Tacksam för svar!

[Innehållet redigerades senast 2009-03-09 14:38]

Visa svaret Anmäl