Profilsida för Andreas__83

Kontodetaljer

Användarnamn:
Andreas__83
Medlem sedan:
2018-11-07
Antal forumsvar:
3
Senast inloggad:
2018-11-28 16:24
Födelseår:
Kön:
Kommun:

Presentation

[Andreas__83 har inte skrivit in någon personlig presentation ännu]

Senaste inlägg av Andreas__83

2018-11-28 16:46
Hej, Fråga: TS skriver att renoveringen sker med stöd av att "ordförande lyckats fått till ett riktigt fördelaktigt avtal med leverantören". Därtill kan det tolkas att det inte finns ett aktuellt underhållsbehov eller att det följer underhållsplanen och att detta sker av kommersiella skäl. Det kan därför ifrågasättas om det finns skäl för en renovering. Men, jag håller med @Bättre BRF att styrelsen har underhållsansvaret och därför har rätt att byta ut fönster utan stämmobeslut. Dock är det givetvis fördelaktigt att ett sådant stort ingrepp dras som informationspunkt på en stämma eller liknande eftersom det troligtvis medför en inte obetydligt ekonomisk påfrestning för föreningen. Det finns möjligheter att kräva en extrastämma, men då måste 10% (?) av föreningsmedlemmarna skriva på behovet av stämma samt vara tydliga med skälet om att fönsterbytet skall redovisas i detalj samt redogöra för eventuella konsekvenser för den boende bla. - hur påverkar det innertemperaturen, tar man bort fönster lär det påverka möjligheten att bevara värmen i lägenheten - om det behövs extraelement (Eldrivna) vad är processen för att kräva ersättning för merkostnaden av att driva dessa (givet att Föreningen har en skyldighet att tillhandahållen en innertemperatur av X-antal grander - osv osv.

Visa svaret Anmäl
2018-11-28 16:38
@BättreBRF: Tack För input. Efter att ha bott i lägenhet i 19 år, suttit i ett en drös med BRF-styrleser så är jag rätt bekväm med att bo i en bostadsrätt. Men tack för förslaget att flytta! Detta är första gången jag upplever detta och då har jag bott i allt från nyproduktion till sekelskifteshus (1900-tal) Jag tror helt enkelt att det kan vara så att det finns bristfälliga konstruktioner som gör att det uppstår ljudbryggor mellan våra lägenheter. Ska försöka få till en ljudmätning som kan kolla detta. Sedan invänder jag mig mot att man kan betraktas som en störande faktor om man på sakliga grunder vill föra en konstruktiv dialog. Jag tror att vi kan ha olika uppfattningar i frågan. Vidare hävdar jag bestämt att det finns praxis att "nattvila" är någonting som finns i många BRF-er samt tillhörande stadgar som har sitt grundstöd i lagtext. Att lagen inte nämner några klockslag tror jag kan vara för att man ska titta på störningens art och inte när den uppstår. @Sven-Erik: Tack för input och tips om ljudmätning.

Visa svaret Anmäl
2018-11-07 14:33
Hej, Jag har ett problem och jag vet inte vad jag ska göra - hoppas att någon kan ha lite input eller råd för hur jag kan gå vidare: Bakgrund: - Jag bor på bottenvåningen och rakt ovanför (identisk planlösning) bor en granne som har en förkärlek för att vara vaken sent samt tvätta efter kl. 22. Detta orsakar följande problem: - vibrationer och ljud från tvätt och torktumlare efter kl. 22 vilket gör att min fru, mitt barn och jag inte kan få nattvila - skrap, duns, släp av möbler i grannens sovrum som gör att man inte kan somna (ligger på helspänn). funkar inte heller med öronproppar. Jag började föra en lista under juni månad som sträckte sig 15 dagar och det var mer eller mindre störningar varje dag efter kl. 22. Jag har varit uppe hos grannen och försökt att prata men hen vägrar att sätta sig och prata om vad det kan vara som stör samt att hen inte tycker att det är så allvarligt att tvätta efter kl. 22. Jag har kopplat in styrelsen men Ordförande kan bara gå på min lista samt hens egna berättelser. Ingenting händer... Hen har erkännt att hen jobbar sent vid sitt skrivbord och att hen drar en stol fram och tillbaka osv (senast igår upphörde detta kl. 00:32) men säger att hen vägrar att sluta jobba för att det stör. Skrivbordet + stol finns i hennes sovrum vilket förklarar skrap/dragljuden sent på natten. Mitt problem är följande: - Jag vill bara få till ett samtal så att vi grannar kan prata, det känns så barnsligt att gå via styrelsen hela tiden. Grannen vägrar dock träffa mig. - vill få grannen att förstå att det inte är vad hen gör som är problemet men istället NÄR hon gör det. Jag skulle aldrig be någon sluta tvätta eller inte jobba... men om man vill göra det efter kl. 22 så kanske man kan visa hänsyn? Jag har föreslagit möbeltassar för hennes möbler men grannen hänvdar bestämt att det inte behövs då det inte förekommer släp/drag av möbler längs golvet. Vidare har hen nu spelat till sig en offerroll och menar att barnbarnen inte vågar hälsa på för att vi är så hemska grannar. Vi har aldrig sagt att barnbarnen inte får komma på besök, men endast att när kl är efter 22 så kanske man inte behöver springa fram och tillbaka och stampa/hoppa så att våra tavlor skakar. vad kan jag göra?! tacksam för råd.

[Innehållet redigerades senast 2018-11-30 13:30]

Visa svaret Anmäl