Profilsida för vwiez

Kontodetaljer

Användarnamn:
vwiez
Medlem sedan:
2009-01-08
Antal forumsvar:
506
Senast inloggad:
2019-05-22 08:34
Födelseår:
Kön:
Kvinna
Kommun:
Stockholm

Presentation

Konsumentvägledarens uppgift i forumet är att besvara enklare frågor som inte kräver en kommunikation samt att hänvisa vidare för ytterligare vägledning. Konsumentvägledaren i din kommun kan ge dig råd i enskilda tvister och ärenden. OBS! Konsumentvägledningen ger inte råd i tvister mellan två privatpersoner. På Konsumentverkets webbplats kan du söka efter kontaktuppgifter http://www.konsumentverket.se/Personlig-Radgivning/

Senaste inlägg av vwiez

Konsumentvägledare
2009-03-04 14:55
i diskussionen Hyra ut hus
Först och främst är det viktigt att kontrollera vem det är man hyr ut till. Kontrollera identiteteten och ta referenser. Kolla med kronofogden och arbetsgivaren. Om du tänker hyra ut ditt hus är det viktigt att skriva ett kontrakt som tydligt talar om vilka villkor som gäller. Avtala t.ex. om hur länge huset ska hyras ut, till vilket pris och vad som ingår. Ska hyresgästen stå för el- och uppvärmningskostnader? Hur lång är uppsägningstiden - från hyresgästens sida och från husägarens sida. Tänk särskilt på frågor kring försäkring och ansvar. Kontrollera med ditt försäkringsbolag hur din försäkring gäller när du hyr ut ditt hus. Det finns färdiga kontrakt att köpa i bokhandel eller via nätet. Kom också ihåg att kolla med skatteverket vad som gäller vid uthyrning av bostad.

[Innehållet redigerades senast 2009-03-04 14:56]

Visa svaret Anmäl
2009-03-03 09:33
Ytterligare ett tips är att bli medlem i Villaägarna. De erbjuder dig som medlem kostnadsfri rådgivning. Du kan få svar på frågor av juridisk karaktär samt om hantverkartvister, fel på köpt fastighet, planlösningsfrågor, fuktproblem mm. De har också en Juristbyrå som erbjuder kvalificerad juridisk hjälp av jurister som är experter just på boendeområdet. Du hittar dem på följande länk   Visa svaret Anmäl
2009-01-27 16:54
i diskussionen Renovera badrum
På följande sida på denna webplats finns bra info om vad man skall tänka på då man renoverar badrum, samt länk till andra relevanta webplatser.http://www.omboende.se/sv/Bygga1/Nar-jag-bygger-nytt-eller-bygg-om/Kok-och-badrum-/ När du anlitar hantverkare är det viktigt att du ser till att du får skriftligt avtal gällande arbetets omfattning, pris och slutdatum. Använd gärna Ro 05-formuläret som du hittar på följande sida inom denna webplats http://www.omboende.se/sv/Bygga1/Nar-jag-bygger-nytt-eller-bygg-om/Anlita-hantverkare-/Avtal/ Tänk på att det kan bli problem i försäkringssammanhang om det skulle uppstå en skada och du inte renoverat enligt gällande regler.  

Visa svaret Anmäl
2009-01-20 15:28
i diskussionen Energideklaration
Boverket har gjort en tolkning om försäljningstidpunkten och anser att den är när säljaren och köparen ingår köpeavtalet d.v.s vid köpekontraktets upprättande. Denna vidare tolkning främjar det s.k. konsument- och brukarintresse som lagen värnar om. Om kontraktet är upprättat före 1 jan 2009 behövs enligt denna tolkning ingen energideklaration vid försäljningen.
Mer info finns på följande länk
Visa svaret
Anmäl
2009-01-15 08:55
Om du hyr ett rum av en privatperson i dennes lägenhet, där hyresvärden samtidigt själv bor, så är det ett privaträttsligt avtal och inget "vanligt" hyresavtal. Då gäller det som ni avtalat om vid kontraktskrivandet eller den muntliga överenskommelsen. Om du vill bryta denna överenskommelse kan "hyresvärden" kräva dig på de kostnader (eller eventuella intäcktsförluster) som ditt kontaktsbrott innebär.  

Visa svaret Anmäl
2009-01-12 16:21
Kolla med stadsbyggnadskontoret i din kommun. De kan ge dig svar på frågan. Hälsningar Maria Wiezell Konsumentvägledare

Visa svaret Anmäl