Profilsida för Trötter

Kontodetaljer

Användarnamn:
Trötter
Medlem sedan:
2011-12-30
Antal forumsvar:
6
Senast inloggad:
2012-02-22 15:02
Födelseår:
Kön:
Kommun:

Presentation

[Trötter har inte skrivit in någon personlig presentation ännu]

Senaste inlägg av Trötter

2012-02-22 15:21
i diskussionen Eldsprutande draken
Hej! Hyresnämnden är kontaktad och har skickat kallelse till Styrelse och fastighetsägare, dock ej till mig, angående medling. Såvitt jag vet har inte någon svarat på nämndens brev ännu. Vad händer om de vägrar eller anser att det blir för dyrt?

Visa svaret Anmäl
2012-02-13 14:39
i diskussionen a
Hej Hasse! Har du kollat med din kommun och Byggnadsnämnden där? Har husen en bostadsanvändning enbart;B-märkta enligt detaljplanen, är det inte tillåtet med annan användning,som ett gym är! Det måste man söka byggnadslov för, om detaljplanen tillåter. Lycka till!

Visa svaret Anmäl
2012-02-06 12:12
Det var inte trevligt av styrelsen och det påminner om mitt problem med annat buller. I vårt hus kan vi tvätta endast mellan 8-20. Efter 22.00 skall det vara tyst. Kanske någonting att föreslå? Med vänlig hälsning Bin

Visa svaret Anmäl
2012-01-24 14:59
i diskussionen Eldsprutande draken

[Innehållet redigerades senast 2012-01-24 15:00]

Visa svaret Anmäl
2012-01-24 14:59
i diskussionen Eldsprutande draken
Tack för svar! Det är sent att reklamera efter 5 år. Jag kostade på lägenheten mycket före inflyttning, då kunde jag inte låta köpet gå tillbaks.Säljarens ombud sa vid förfrågan att "bullret" kommit efter att jag flyttat in, eftersom pannan gått sönder.. Det är ju enbart en juridisk person, Riksbyggen, som ansvarar för skötsel och beslut om den störande pelletsbrännaren och som förorsakar "olägenheten. Vi i uppgången får ingen information alls, eller kompensation. Jag skall försöka med Hyresnämnden och den förtryckta blanketten.

Visa svaret Anmäl
2012-01-16 10:21
i diskussionen Eldsprutande draken
Hej! Jag köpte min bostadsrätt 2007 och efter en omfattande renovering och inflyttning upptäckte jag ett mycket konstigt ljud som störde natt-sömnen. En granne berättade då att en pelletspanna under lägenheterna varit oerhört bullrig sedan installationen för ca 7 år sedan. Den stör periodvis samtliga i uppgången med ett ständigt vrålande läte, som inte ens öronproppar rår på nattetid. Pannan försörjer 80 lägenheter i övriga hus i området. I vår uppgång bor det 6 pers. Man eldar med olja samtidigt. Skall man accepterat en sådan "tortyr"? Styrelsen, som inte bor där, vill helst inte engagera sig och anser att byta panna skulle kosta flera miljoner. Dessutom finns det problem med andra hyresgäster. Jag vaknar ofta just av detta ljud och orkar inte vara helt social. Miljö och Hälsa i kommunen betraktar detta som en olägenhet och har beordrat styrelsen att vidtaga åtgärder och satt en "deadline" sedan länge, men det går så långsamt och man skall bara vänta på det och det osv.... Reparatören väntar ständigt på nya reservdelar delar mm.. Pannan sotas och rengörs varje vecka, men efter det blir det sämre!! Lägenheterna är från 1958 så man har lappat och lagat när det gäller värmetillförseln. Pelletscistern finns och sitter i väggen på lägenheten under min. Jag bor i vån två. Vilket ansvar hade mäklaren och säljaren att informera om detta och är det en konsumentfråga? Dessutom har kommunen nyligen gjort radonmätningar, dock inte i min lägenhet. Nyligen rådfrågade jag brandmyndigheten i kommunen om de kontrollerar anläggningen regelbundet men jag fick svaret nej, att det är Riksbyggens ansvar helt och hållet. Jag skulle vara skyddad i bostaden även om det skulle brinna i silon. ?? Om jag säljer lägenheten blir någon annan drabbad. Kan detta räknas som ett dolt fel? Den firma som mätt ljudet i lägenheten hävdar att det inte ligger över gränsvärdet men jag vet att det varierar ständigt.

[Innehållet redigerades senast 2012-02-23 11:50]

Visa svaret Anmäl