Profilsida för bohem

Kontodetaljer

Användarnamn:
bohem
Medlem sedan:
2009-02-09
Antal forumsvar:
31
Senast inloggad:
2009-11-23 12:55
Födelseår:
Kön:
Kommun:

Presentation

[bohem har inte skrivit in någon personlig presentation ännu]

Senaste inlägg av bohem

2009-11-23 12:57
Hyr du av ett kommunalt bolag så är ganska mycket av deras handlingar också offentliga, kanske även radonmätningen?

Visa svaret Anmäl
2009-10-13 09:44
i diskussionen Ockerhyra/inneboende
Eller också kanske hyresvärden sänker hyran till ett rimligare belopp!!!

[Innehållet redigerades senast 2009-10-13 09:44]

Visa svaret Anmäl
2009-10-12 13:38
i diskussionen Ockerhyra/inneboende
Låter tokdyrt tycker jag! När flyttade du? Hyresnämnden kan pröva detta men ett beslut av dem om återbetalning av hyra får inte avse längre tid tillbaka än ett år före dagen för ansökan.

Visa svaret Anmäl
2009-10-09 15:29
Helena66 - Betyder "åtar sig hela anbudsförfarandet och kvalitetssäkrar processen för att sedan välja ut den mest seriösa och konkurrenskraftiga aktören i form av hantverkare / byggföretag" att ni tar hand om kunden om det blir problem eller tvister också?

Visa svaret Anmäl
2009-10-09 15:19
Alla arvoden och ersättningar till styrelsen ska beslutas på föreningsstämma. Skulle vara spännande att veta vad er ordförande menar när han eller hon hänvisade till kommunallagen!!! Du kan väl fråga igen och återkomma hit och berätta?

Visa svaret Anmäl
2009-10-02 13:56
i diskussionen vattenskada
Börja med att kontakta ditt försäkringsbolag.

Visa svaret Anmäl
2009-09-07 10:33
i diskussionen mäklararvoden
Du kanske ska ringa fastighetsmäklarnämnden! Om det är så att mäklaren inte har lämnat alla inkomna bud till säljaren så är det ett tjänstefel! Fastighetsmäklarnämnden har tillsyn över mäklarna och kan ge varningar.

Visa svaret Anmäl
2009-09-07 10:29
Konstigt att de säger så då de höjde hyran direkt efter att de renoverade ditt badrum. Det kan ju vara så att din hyra är i rätt nivå med bruksvärdet nu som hyresvärden skriver - men jag skulle vända mig till hyresnämnden för att pröva saken om jag var du! Du har ju inget att förlora!

Visa svaret Anmäl
2009-08-31 11:43
i diskussionen mäklararvoden
Marita - jag förstår att du är besviken! Tyvärr så har du inget i lagen att luta dig mot för att klaga på detta. Ring mäklaren i alla fall och få en förklaring på vad som hände. Sen får man kanske hoppas att det inte är samma mäklare (om detta berodde på henne eller honom) när du hittar ditt nästa drömhus!

Visa svaret Anmäl
2009-08-27 11:26
Jag har varit i kontakt med flera hantverkare i två olika branscher för att jag vill ha in offerter på två olika jobb. Alla har lovat att återkomma. Tror ni någon har gjort det? Nej! Jag blir så trött!

[Innehållet redigerades senast 2009-09-01 11:01]

Visa svaret Anmäl
2009-08-26 15:33
i diskussionen Hyreshöjning
Det är styrelsens skyldighet att ta ut årsavgift så att ekonomin går runt i föreningen. Jag tycker att du ska fråga styrelsen så får du reda på hur ekonomin ser ut i just din förening. De som sitter i styrelsen drabbas ju likaväl som du av avgiftshöjningen, så jag tror inte att de höjer för skoj skull...

Visa svaret Anmäl
2009-08-24 08:57
i diskussionen Säljarens skyldigheter
Visst är det så att det är bäst att besiktiga ordentligt innan man har skrivit på köpekontraktet, eller se till att det finns en sådan klausul i avtalet - nu har du redan förbundit dig att köpa till ett visst pris. Men det är ändå bättre att besiktiga nu än inte alls! Hittar du fel nu så blir det för det första inget problem att bevisa att det är ett fel som fanns från början och som inte du har orsakat. För det andra är det ju bra att veta om det finns något fel överhuvudtaget - och i såna fall ta reda på vad som behöver göras att fixa till dem. Det kan ju gå att komma överens med säljaren också om det skulle behövas. Förhoppningsvis är allt bara bra och det är också väldigt skönt att kunna konstatera efter en besiktning! Hoppas du kommer att trivas i nya lägenheten!

Visa svaret Anmäl
2009-08-10 16:33
Tänk så mycket val det är hela tiden - vare sig det gäller elen, försäkringarna, telefonen eller bolånen. Det finns pengar att tjäna, men oj vad det är tjatigt ibland. Dessutom ska ju dessa helst gås igenom minst en gång per år sen, eftersom villkor och erbjudande ändras hela tiden. Håller med dig Elikar, att man får tacka de där verktygen som elpriskollen och telepriskollen och allt vad de heter, som gör det möjligt att jämföra alternativen!

Visa svaret Anmäl
2009-08-10 16:24
Klinkers är ju inget organiskt material, så där borde inget kunna hända. Har du haft fukt- och mögelskador däremot är det ingen bra idé att lägga klinkers, för då kan det vara svårt att få bort lukten som då kan gå upp i väggarna. Då kan det vara en bättre idé att regla upp med plastkilar mot plattan och lägga golv på, och komplettera med en ventilation under golvet. En annan sak att tänka på om man ska lägga värmeslingor under klinkersplattorna är att ta reda på hur man ska göra med fuktspärren - eftersom plattan alltid är fuktig, och fukten stiger av värmeslingorna, då har fukten ingen annanstans att ta sig om man lagt fuktspärr än upp i väggarna. Alldeles oavsett vad du väljer så fråga en duktig fackman innan så att huset mår gott också efter renoveringen! Att bara måla och lägga en trasmatta på golvet är  avsevärt mycket billigare och snabbare att fixa än klinkers, och kanske kan duga nog så gott i en tvättstuga! Avfuktaren gör nog susen för torktiden av tvätten också!

Visa svaret Anmäl
2009-08-10 15:56
i diskussionen mäklararvoden
4 % eller mindre skulle jag tro. Dessutom brukar det gå att förhandla om en massa annat "lullull" som kan ingå, såsom homestyling, besiktning, eller flyttstädning eller så. Jag har sålt hus ett par gånger, och det jag tyckte var viktigast faktiskt vid valet av mäklare var inte procentsatsen utan personkemin. Det finns ju olika sätt att lägga upp en husförsäljning på, så mitt tips är att prata igenom det innan man väljer mäklare. Sen när man hittat nån man gillar gäller det att förhandla!

Visa svaret Anmäl
2009-06-29 11:25
i diskussionen dränering
Bert! Du skriver:"Det som är viktigt är ju att konstatera vilka "problemen" är, vad de beror på och det billigaste sättet att åtgärda dem" satte verkligen huvudet på spiken! Den meningen kan man använda nästan oavsett vad man håller på med!

Visa svaret Anmäl
2009-06-26 10:00
i diskussionen dränering
Men du skriver i din fråga "...Andra i föreningen säger att vi måste dränera för att komma till rätta med problemen!" Jag har ingen aning om vad ni har för typ av problem, men jag vet att många vattenskador uppstår på grund av dålig dränering, och då blir det attans mycket dyrare i slutändan. Självklart ska man inte dränera om ifall det inte behövs, men det är dumt att snåla på en sån sak! Känner man inget förtroende för den fackmannen man har frågat så kan man väl fråga en till och se vad den säger.  

[Innehållet redigerades senast 2009-06-26 10:02]

Visa svaret Anmäl
2009-06-26 09:47
Burr - separationer är ingen rolig historia! Det kostar ju inget att fråga en mäklare vad hon eller han ska ha för att sköta om detta. Om inte huset ska annonseras och visas och allt som vanligt så kanske mäklaren inte behöver så mycket provision. Då kanske man kan få hjälp med alla papper och värderingar och sånt för en billig penning och slipper bekymra sig för att det blir fel.

Visa svaret Anmäl
2009-06-17 12:11
i diskussionen Välja hustillverkare
Det låter jobbigt, pirrigt och spännande det där du! Kan det inte vara en bra idé att prata med några av deras tidigare kunder? De borde ju kunna tala om ifall de var shyssta och om det flöt på bra och så.  Konsumentvägledarna som finns i de flesta kommuner ligger inne på en massa bra tips och råd också. Verkar smart av dig att vända dig till många ändå för det är ju rätt mycket pengar det handlar om! Lycka till!

Visa svaret Anmäl
2009-06-15 12:45
Nej, det är ingen skillnad!

Visa svaret Anmäl