Bygga och renovera

Regler om golvbrunn vid badrumsrenovering

Läst: 3869 gånger · 1 svarsinlägg

2016-12-21
19:20
Farhang Inlägg: 1 Medlem: 2016-12-21
Kan någon hjälpa mig med mitt problem om avloppet i mitt badrum efter att jag renoverat? Enligt nuvarande regler gällandes golvbrunn i badrum måste den vara minst 200 mm ifrån väggen. Mitt hus är 45 år gammalt och det gjutjärn golvbrunn som jag tagit bort ligger 150 mm från väggen. Jag ersatte den med en godkänd golvbrunn. Om jag skulle flytta golvbrunnen 50 mm från den befintlig platsen så var jag tvungen att borra betong golvet mellan krypgrund och isolering under badrumsgolvet. Med andra ord ändra den ursprunglig konstruktionen. Har jag gjort rätt eller fel? Om jag gjorde fel vad skulle jag ha gjord? Det auktoriserade våtrums företaget har godkänt renoveringen och utfärdad certifikat för det.
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2016-12-22 16:11]
Svara Citera Anmäl
#1
2016-12-22
16:11
Collin Inlägg: 380 Medlem: 2009-01-09
Konsumentvägledare
Hej
Vad gäller din fråga kring golvbrunnen kan du kanske finna mer info om detta under denna sida: http://www.boverket.se/sv/byggande/halsa-och-inomhusmiljo/om-fukt-i-byggnader/andring---fuktsakerhetsprojektering/badrum-och-andra-vatrum-vid-andring/

Du skriver att ett auktoriserat våtrums företaget har godkänt renoveringen och utfärdad certifikat för det. Vidare är det även viktigt att beakta att som fastighetsägare behöver du också känna till vilka krav på utförandet som kan stå i ditt försäkringsbolags försäkringsvillkor. Det har betydelse för skaderegleringen ifall det uppstår tex en vattenskada i framtiden. Så kolla även gärna upp detta.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare