Bygga och renovera

Totalentreprenad med två kontrakt

Läst: 1909 gånger · 1 svarsinlägg

2017-06-13
13:58
Hammarn Inlägg: 1 Medlem: 2017-06-13
Är det totalentreprenad om man har två kontrakt med samma leverantör? Alltså man har ett kontrakt som specar vad man beställt i form av hus i detta står även hur betalningen skall ske för "material" sedan finns ett entreprenadskontrakt med samma bolag som specar kostnaden för att resa huset samt hur man betalar för entreprenaden. Eller riskerar man att få ett generalentreprenad vid denna modell? Är det även ok att man lägger till arbete i efterhand tex mera el och tex specar kök, kakel mm i efterhand eller bör man göra detta innan man beställer huset?
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2017-06-15 10:54]
Svara Citera Anmäl
#1
2017-06-15
10:54
vwiez Inlägg: 472 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
Generalentreprenad innebär att beställaren ansvarar för projekteringen men träffar avtal endast med huvudentreprenören, som i sin tur träffar avtal med övriga entreprenörer. De senare blir underentreprenörer till huvudentreprenören.

Totalentreprenad är en entreprenad där entreprenören svarar för såväl projektering som utförande och blir alltså ansvarig både för projektering och utförande.

Skillnaden ligger i vem som står för och ansvarar för projekteringen.

Om man har två olika kontrakt och sedan lägger till arbete efterhand låter det snarare som om man själv står för projekteringen och då blir det ju en generalentreprenad och inte en totalentreprenad.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare