Bygga och renovera

Rätt till skadestånd?

Läst: 2023 gånger · 1 svarsinlägg

2018-04-06
12:09
Beck Wa Inlägg: 1 Medlem: 2018-04-06
Hej! för ca 4 månader sen har kommunen asfalterat och det skapade ganska stora skakningar i huset, 2 veckor senare grävat de upp en bit av marken framför mitt hus för att lägga ner fiber (förstår inte logiken), utjämningen har inte varit bra och det skapade skakningar jämnt varje dag när lastbilar köra över området.Talade med kommunen och de kommer att jämna ut platsen, och kommer även att asfaltera hela området igen. Nu upptäcker jag att det har uppkommit sprickor vid fönstret på fasaden. 1.Har jag rätt att ansöka ersättning för detta? 2. Kan försäkringbolag täcka detta? 3. Hur farlig blir huset om jag inte göra någon åt sprickorna? Det är putsfasad, men delen som sprickor ligger är nära marken (vid källares fönster), vilket ser ut som är målning på fasaden. Kan jag fixa det själv? måla på? MVH Beck
Inlägget redigerades [Innehållet redigerades senast 2018-04-10 11:13]
Svara Citera Anmäl
#1
2018-04-10
11:13
vwiez Inlägg: 506 Medlem: 2009-01-08
Konsumentvägledare
1. För att kunna kräva ersättning av kommunen måste du kunna bevisa att det är på grund av deras arbete som sprickorna uppkommit. För att kunna säkerställa detta behöver du dokumentation (tex fotodokumentation) och helst en besiktning som gjorts både före och efter det att arbetet utfördes. Kolla med kommunen om någon sådan gjordes innan de började med arbetet och se helst till att någon från kommunen närvarar vid besiktningen efter arbetet.
2. Kontakta ditt försäkringsbolag och fråga om det är en ersättningsbar skada och hur du ska gå tillväga för att åtgärda skadan på ett fackmässigt korrekt sätt.
3. Kolla med en besiktningsman (om inte ditt försäkringsbolag anlitar en besiktningsman) och fråga dels vad det är för typ av skador och dels hur de på bästa sätt kan åtgärdas, och om du behöver anlita fackman för åtgärden.
Besiktningsmän kan du hittar på följande länk: http://www.besiktning.nu/

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare