Bygga och renovera

Flytta in utan godkänd slutbesiktning

Läst: 2369 gånger · 1 svarsinlägg

2018-04-12
16:35
oscarpet.. Inlägg: 1 Medlem: 2018-04-12
Hej, Jag har precis byggt ut min lägenhet till etage. Vi har fått godkänt av kommunen och byggnadsnämnden att ta lägenheten i bruk men vi har inte en godkänt slutbesiktning på själva entreprenanden. Det återstår lite småarbeten och vi skulle vilja flytta tillbaka och låta entreprenören fixa detta medan vi bor där. Min fråga är: får vi flytta tillbaka? Finns det någon annan fallgrop vi går i genom att flytta tillbaka, t.ex att vi då "tyst" godkänner entreprenaden? Mvh Oscar
Svara Citera Anmäl
#1
2018-04-12
21:53
Bättre BRF Inlägg: 141 Medlem: 2014-02-18
Det krävs väldigt grava fel för att inte en slutbesiktning skall godkännas. I princip krävs att felen är så stora att byggnadsverket inte kan tas i bruk som avsetts eller är farligt att använda.

Du menar nog att det finns fel i slutbesiktningsprotokollet som ännu ej är åtgärdade. Det är helt normalt och inget hinder för i brukstagande.

En slutbesiktning innehåller två delar - ett protokoll där fel tas upp och ett utlåtande. Det är i utlåtandet du ser om entreprenaden är godkänd eller ej.

Är den verkligen inte godkänd - ja då är den heller inte överlämnad från entreprenören ännu och lägenheten är alltså fortfarande att betrakta som entreprenadområde. Över entreprenadområdet råder entreprenören.

Svara Citera Anmäl

Svara

För att svara på diskussionen måste du vara registrerad användare och inloggad:

Logga in

Registrera mig som användare